Home » Norge lover gratis vaksiner mot koronavirus allerede i 2021

Norge lover gratis vaksiner mot koronavirus allerede i 2021

by Thure Lindhardt

Helseminister Bent Høie lover at vaksinen mot koronaviruset skal være gratis. Ministeren håper folk kan begynne å vaksinere allerede i 2021.

Helseministeren gjennomgikk tirsdag koronasituasjonen i Norge. Han understreket at regjeringen vil jobbe for å få vaksinen til befolkningen så raskt som mulig.

– Vi håper å kunne tilby koronavirusvaksiner allerede i 2021, sa Høie.

Helseministeren nevnte også at Norge hadde en gunstig plassering på EUs reisekart.

Vaksinasjonsprosedyren bestemmes av kommunene

Koronavirusvaksinen vil være gratis for alle innbyggere i landet. I tillegg betaler staten alle samfunns- og sykehuskostnader knyttet til vaksinasjoner.

Vaksinasjon mot koronavirus vil være en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Det betyr at samfunnene må ta seg av vaksinasjoner for alle sine innbyggere.

Nasjonalt helseinstitutt vil utarbeide en nasjonal vaksinasjonsplan: rekkefølgen av vaksinasjoner vil bli bestemt. Medisinsk personell og risikoutsatte vaksineres først.

Bivirkninger

Vaksinen må godkjennes av European Medicines Agency før den kan brukes.

– Vaksinen må være godkjent av det europeiske legemiddelkontoret før den kan brukes i Norge. Godkjenning betyr at vaksinen oppfyller strenge standarder for effektivitet, sikkerhet og kvalitet, men godkjenning betyr ikke at all risiko for bivirkninger forsvinner, sier Høie.

Kilde: nrk.no

Vil du ha det? Bruk et sekund på å støtte Karolina Mažonaitė på Patreon!

Norge lover gratis vaksiner mot koronavirus allerede i 2021

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment