Home » Norge mangler… dyre klokker!

Norge mangler… dyre klokker!

by Gabriel Scott

Manchester Citys norske spiss Erling Haaland er en absolutt kjendis i landet sitt, men dessverre har han også blitt en økonomisk plage for foreldre som ikke har råd til de dyre klokkene fotballspilleren hele tiden flakker med på sosiale medier.

I mai, da han forlot Borussia Dortmund, ga han alle spillerne Rolex-sko, totalt 33 stykker til en pris på 13 000-15 000 euro, og andre medlemmer av teamet, inkludert massører, fysioterapeuter og kokker, billigere Omegas for 5 -7 tusen.

Denne nyheten fikk umiddelbart norsk ungdom til å ønske seg slike klokker, som ble hovedgaven under konfirmasjonsseremoniene i mai. Nå nærmer julen seg og, som mediene melder, bidrar hele familier til kjøp av en Rolex, Omega eller billigere men luksusklokke for sønner, barnebarn og oldebarn. Selskaper som selger dem har rapportert at de ikke lenger er tilgjengelige.

«Hver produsent av luksusklokker utpeker et spesifikt basseng for hvert land. Norge har bare fem millioner innbyggere, så det er lite og derfor fikk vi alltid lite, men det var nok. Våre varehus er tomme i år, sier Halvor Bjerke, leder for landets største vaktkjede, til allmennkringkasteren NRK.

Wenche Lian, butikkeier fra Trondheim, sier til NRK at hun får rundt 100 telefoner om dagen om en luksusklokke, mest en Rolex. «Vi er lei av å forklare at ventetiden er flere eller til og med flere måneder» – understreket hun.

«Det er en merkelig situasjon fordi vi kunne selge like mange Rolexer i løpet av en uke som vi gjorde et år før, bemerket Bjerke.

«Nå blir de revet i stykker på nettauksjoner, og brukte koster mye mer enn nye,» la han til.

Haalands kamper på landslaget har fått alle norske gutter til å ønske seg skjorter med tallet 9 og spillerens navn på ryggen. De distribueres av Norges Fotballforbund NFF og koster 110 euro.

«I Norge i dag ønsker selv jenter å være Haaland,” kommenterte Lars Olav Karlsen, president i landslagets fanklubb.

Han forklarte at det er så mange sosiale forskjeller i Norge i dag og at velstående foreldre kjøper alt barna vil ha, men fattige foreldre har ikke råd til det. – Prisen er for høy og foreldre har et økonomisk problem fordi barna vokser opp så fort og skjorten de kjøper i år passer ikke neste år, sier Karlsen til NRK.

På sendingen av stasjonen appellerte han til NFF om å sette ned prisen.

NFFs kommersielle direktør Runar Pahr Andresen svarte: «Kjøp en størrelse opp så holder den 2-3 år.»

Drømmen bortedrakten er blå av Manchester City, også med nummer 9, men disse var fraværende i august.

«Produsenten forklarte oss at produksjonskapasiteten er utilstrekkelig og neste batch kommer ikke før i desember. Vi har allerede bestillinger på flere tusen og de koster 110 euro stykket, sier Andre Gullord, sportsbutikkeier i Bergen, til NRK.

Zbigniew Kuczynski

PAP/ som/

You may also like

Leave a Comment