Home » Norge: Marcin Gienieczko ble sittende fast på Svalbard. «Han er hel og frisk»

Norge: Marcin Gienieczko ble sittende fast på Svalbard. «Han er hel og frisk»

by Gabriel Scott

Den polske reisende Marcin Gienieczko planla å bestige den høyeste toppen av den arktiske Spitsbergen-skjærgården – Mount Newton (1713 moh.).

Han la ut om fremgangen sin på Facebook.

Pol fengslet på Svalbard. «Jeg har aldri sett slike forhold i mitt liv»

Fredag ​​morgen ropte Gienieczko på hjelp på grunn av dårlige værforhold.

– En snøstorm hindrer videre aktiviteter på Svalbard. Vind med en hastighet på 144 km/t og snøfall og en temperatur på minus 36 grader i 2 dager hindrer Marcin i å forlate teltet. Dessverre var sleden sannsynligvis helt nedgravd, så Marcin gikk tapt.» Drivstoff- og matforsyningene hans (de han har med seg varer i 1,5 døgn), samt rammen til teltet, Marcins eneste ly, tålte ikke den, bare en del av den står fortsatt.

SE: Østerrike. Tre polakker ble fanget av vannet i en hule. En redningsaksjon er i gang

Som det ble understreket den gangen: «Marcin er i live, han har brukt radiobøyene, han er klar over sin posisjon og venter på hjelp».

En vanskelig redningsaksjon har startet. «Redningsmennene er de sterkeste av redningsteamet, erfarne og klar over alle risikoene. De er forberedt på å vente på åstedet med Marcin. Marcin sa i en telefonsamtale at slike forhold råder på stedet.» Moment «så ikke hvor levende det var,» heter det i Facebook-innlegget.

Gienieczko sendte dramatiske meldinger. «Foreløpig blir jeg. Det er et kappløp mot tiden for å redde liv. Det er en storm som raser på isbreen, sa han.

Redningsaksjon på Svalbard. «Genieczko tatt til sykehuset»

Før midnatt fredag ​​ble det kjent at redningsaksjonen var stanset. – Redningsmannskaper måtte snu og gikk ned fra Rabotbreen. Personen som venter på hjelp er informert om situasjonen – understreket Eva Therese Jenssen, talskvinne for Sysselmannen på Spitsbergen.

Driften ble gjenopptatt lørdag morgen. «Marcin overlevde natten, ifølge satellitttelefonen, været har blitt bedre, vinden er svakere og han kan allerede se fjellene. Redningsmenn vil prøve å nå Marcin i dette gunstige værvinduet. batteri» ble levert.

Før klokken 07.00 polsk tid ble det rapportert om redningsmennenes suksess. «I følge informasjonen mottatt fra de pårørende, har Marcin nettopp blitt evakuert og ført bort med helikopter. Han er trygg og under omsorg for spesialister. Han ble brakt til sykehus for en detaljert undersøkelse. Mer informasjon kommer snart, heter det.

Informasjonen ble bekreftet av PAP, en talskvinne for Sysselmannen på Spitsbergen. – Lørdag morgen roet vinden seg nok til at redningsmannskaper dro til Rabotbreen der mannen oppholdt seg. Klokken 06.31 ble han funnet av et redningshelikopter og patruljer av Sysselmannen og Røde Kors Hjelpekorps og ført til Longyearbyen, sier Eva Therese Jenssen i en melding.

pr/polsatnews.pl

You may also like

Leave a Comment