Home » Norge: Mistanke om blodpropp etter AstraZeneca-vaksinasjon

Norge: Mistanke om blodpropp etter AstraZeneca-vaksinasjon

by Thure Lindhardt

  • Fredag ​​kunngjorde norske myndigheter det plutselige dødsfallet til en hjerneblødning hos en ung kvinne som hadde fått AstraZeneca-vaksinen 10 dager tidligere.
  • Statens legemiddelverk har de siste dagene mottatt rundt tusen meldinger fra personer som mistenker at de kan ha fått bivirkninger etter vaksinasjon
  • Til dags dato har AstraZeneca mottatt 121.000 i Norge. Folk inkludert mange helsepersonell
  • Mer informasjon finner du på hovedsiden til Onet.pl

Det er det andre dødsfallet i Norge relatert til mulige bivirkninger av dette stoffet. To andre helsepersonell er innlagt ved Universitetssykehuset i Oslo og har også fått blodpropp etter å ha tatt AstraZeneca.

– Vi vil nøye gjennomgå rapporter om blodpropp som oppstår etter å ha fått vaksinen. Vi ber helsepersonell om å melde slike tilfeller raskt, sa Legemiddelverkets direktør Steinar Madsen på en spesielt innkalt konferanse.

Alle pasienter med trombotiske symptomer var tidligere friske og hadde lignende symptomanamnese, ifølge Madsen. De har blitt diagnostisert med lavt antall blodplater, blødninger og blodpropp. Det var blåmerker på huden. «Vi har ikke sett noe lignende med noen annen vaksine,» sa han. Han la til, «Det er en veldig liten sjanse for bivirkninger hvis 14 dager har gått siden vaksinasjon.»

Statens legemiddelverk har de siste dagene mottatt rundt tusen meldinger fra personer som mistenker at de har hatt bivirkninger etter å ha blitt vaksinert med AstraZeneca. «De fleste symptomene er milde, vi fokuserer på de mest alvorlige,» sa Madsen.

Norge fortsetter vaksinasjonen med AstraZeneca. slutten

Fredag ​​kunngjorde norske myndigheter det plutselige dødsfallet til en ung kvinne som jobbet i helsevesenet av en hjerneblødning. Hun hadde fått AstraZeneca-vaksinen 10 dager tidligere. Det er foreløpig ingen bekreftelse på at hennes død skyldtes en vaksinasjon.

Torsdag suspenderte Folkehelseinstituttet vaksinasjon av stoffet, med henvisning til en tidligere avgjørelse fra danske myndigheter som mistenker at stoffet kan forårsake blodpropp. Her til lands døde en 60 år gammel kvinne som følge av slike symptomer.

Til dags dato har AstraZeneca mottatt 121.000 i Norge. Mennesker, inkludert mange helsepersonell.

You may also like

Leave a Comment