Home » Norge nektet å sende fektere til turneringer som involverer russere og hviterussere

Norge nektet å sende fektere til turneringer som involverer russere og hviterussere

by Peter Østbye

Det norske fekteforbundet har bestemt seg for ikke å sende sine spillere for å konkurrere mot konkurrenter fra Russland og Hviterussland, ifølge en uttalelse publisert på deres hjemmeside.

«Etter avgjørelsen fra kongressen til Det internasjonale fekteforbundet (FIE), vil ikke hovedstyret i forbundet sende fektere til konkurranser der russere eller hviterussere deltar. I tillegg ble det besluttet ikke å arrangere arrangementer i regi av FIE i landet.

– informerte NFF i en uttalelse på nettstedet, som begynner med det veltalende slagordet #StandWithUkraine (Vi støtter Ukraina).

– I likhet med resten av norsk idrett har Norges fekteforbund tatt sterk avstand fra russisk militær virksomhet i Ukraina. Siden invasjonen har forbundet jobbet både nasjonalt og med andre nordiske fekteforbund for å forby alle russiske og hviterussiske idrettsutøvere å vise sympati for Ukraina og oppfordre til fred.

– forklarte NFF.

NFF har trukket seg fra å arrangere det årlige satellitt-VM-arrangementet i Norge. I stedet vil Bygdoe Fekteklubb arrangere et arrangement utenfor FIE World Cup, som vil være en del av Nordic Challenge i samarbeid med Sverige og Finland, som har tatt lignende avgjørelser for sine verdenscuparrangementer.

I mars tillot en ekstraordinær FIE-distansekongress russere å konkurrere i internasjonale turneringer. Fekteforbundet i Ukraina har annonsert en boikott av alle turneringer i regi av FIE som involverer utøvere fra Russland og Hviterussland.

I slutten av februar 2022 sendte Den internasjonale olympiske komité (IOC) ut en appell til idrettsforbund, og anbefalte at de ikke la russiske og hviterussiske idrettsutøvere konkurrere.

28. mars i år anbefalte IOCs eksekutivkomité å tillate russere og hviterussere å konkurrere under et nøytralt flagg hvis utøverne ikke var aktivt involvert i å støtte fiendtligheter og ikke representerte maktdepartementer – hæren og rettshåndhevelsesbyråer.

Det ble tidligere rapportert at det polske fekteforbundet nektet å arrangere etappen av verdensmesterskapet i folie for kvinner i Poznań 21.-23. april fordi russere har lov til å konkurrere. Arrangementet var ment å være en av kvalifiseringskampene til fekteturneringen ved de olympiske leker i Paris 2024.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment