Home » Norge: Ny varmerekord ble satt for september

Norge: Ny varmerekord ble satt for september

by Thure Lindhardt

Innstrømmingen av ekstremt varme luftmasser fra sør var mulig takket være en stabil høyde i Øst-Europa. Den blokkerte alle lavpunkter i Atlanterhavet i noen dager, noe som førte til en lang og svært kraftig temperaturstigning. I Vest-Europa oversteg temperaturen 30 ° C, fra sentrale Frankrike til den iberiske halvøy 35 ° C og i Vest-Afrika 40. C.

Opptak til Drammen

Nærmere bestemt i Norge i dram sør i landet ble det satt ny varmerekord for dette landet i september onsdag 8. september. Der steg temperaturen til 28,6 grader celsius og slo den tidligere rekorden med 0,1 grader celsius.

Det er verdt å merke seg at det allerede er den andre varme bølgen i Norge denne måneden. 2. september viste kvikksølvstenger i Landvik 28,3 grader celsius. Samtidig møtte nord i Skandinavia de første vinterkastene med frost og snøfall.

Resten av teksten under videoen.

Ekstremt varmt i Skottland også

Varmen i september traff Skottland også, hvor Onsdag 8. september var den varmeste dagen siden 1906. I Charterhall steg termometrene til 28,6 grader celsius. Dataene viser at temperaturavviket fra normen på de britiske øyer var like høyt som det var den dagen aż 10–15 st. C.

I dag er det ingen spor etter de uvanlig høye temperaturene. Etter at kaldfronten med tordenvær og regn er over det ble merkbart kjøligere under 25 grader C. Dersom temperaturen foreløpig bare overstiger 30 grader C. lokalt i Italia og på den iberiske halvøy, er det mulig at det neste uke også blir like varmt på Balkan.

Vi er glade for at du er med oss. Abonner på Onet-nyhetsbrevet for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss.

Kilde: Twitter /mkweather.com

You may also like

Leave a Comment