Home » Norge. Nye angrepsordninger for bueskyttere. Ofrene var tilfeldige og gjerningsmannen føler seg ikke skyldig | utenriksnyheter

Norge. Nye angrepsordninger for bueskyttere. Ofrene var tilfeldige og gjerningsmannen føler seg ikke skyldig | utenriksnyheter

by Erlend Loe

Les mer om det på nettstedet Gazeta.pl.

Ifølge norsk politi tyder alt på at en mann som onsdag drepte fem personer med pilbue og skadet tre i Norge, valgte sine ofre tilfeldig. – Etter den informasjonen vi har og slik vi oppfatter saken er dette rene ulykkesofre – sa hun til norsk fjernsyn. NRK aktor Ann Iren Svane Mathiassen.

– Samtidig undersøker politiet om det som skjedde kan inspirere andre til å begå alvorlige voldshandlinger i form av oppfølgingsaksjoner, hevn med mer, sier Mathiassen og innrømmer at det ikke er bevis for angrepet så langt. at det kunne gjentas av en supporter.

Angrep i Norge. Gjerningsmannen tilsto drap på fem personer, men føler seg ikke skyldig

Espen Andersen Brathen, 37, avfyrte et bueskyting i Kongsberg onsdag og drepte fem. Ifølge politiet har mannen tilstått drapet, men føler seg ikke skyldig. Gjerningsmannen vil tilbringe den neste måneden i varetekt i påvente av en psykiatrisk utredning.

Norge. En kollega av «Bueskytteren» fra Kongsberg advarte om ham: Det er en tikkende bombe

De som ble skadet i angrepet er allerede utskrevet fra sykehuset. Blant de omkomne er fire kvinner og én mann – ofrene er mellom 52 og 78 år. I følge uttalelsen ble alle identifisert og deres data og bilder dukket opp i media. Den omkomne bodde i en gate i Kongsberg by. Naboer handlet i samme supermarked under angrepet.

Lørdag 16. oktober ble det også varslet at det skulle foretas en uavhengig undersøkelse av politiets virksomhet. Norske medier kritiserer tjenestemennene for at det har gått over en halvtime siden gjerningsmannen ble anmeldt. De første opplysningene om angrepet kom inn til politiet klokken 18.13. 37-åringen ble først avhendet klokken 18.47.

Cumbre Vieja-vulkanen på La PalmaVulkanen på La Palma er fortsatt farlig. Et nytt hull har dukket opp [GALERIA]

Ifølge politirapporten var førstebetjentene raskt på stedet, men gjerningsmannen begynte å skyte en bue mot dem. Politiet gjemte seg og etterlyste forsterkninger.

Som rapportert av himmel nyheter, Norge er et av flere titalls land i verden der politifolk ikke bærer våpen, selv om de har lett tilgang til dem. Myndighetene bekreftet i en uttalelse at den første patruljen som ble sendt dit besto av ubevæpnede politifolk.

Norge. 37-åringen drepte fem personer med en bueskyting. Politiet ga mer informasjon om gjerningsmannen

Hovedhypotesen om gjerningsmannens motiver er at han lider av en psykisk lidelse. Mannen hadde en begrenset bekjentskapskrets og planla mest sannsynlig selv forbrytelsen. På dette tidspunktet avviser etterforskerne teorien om at hans handlinger kan ha vært motivert av konvertering til islam og radikalisering – det er ikke engang sikkert at han faktisk endret tro ( 37-åringen fulgte ikke muslimske regler).

37-åringen er sønn av en norsk og en dansk mor. Ut av barn bor i Norge. Espen Andersen Brathen er dømt flere ganger tidligerei. Innbrudd eller besittelse av marihuana. Han ble nylig innvilget seks måneders besøksforbud av to av sine familiemedlemmer etter at han truet med å drepe en kjær.

You may also like

Leave a Comment