Home » Norge øker den operative beredskapen til sine væpnede styrker

Norge øker den operative beredskapen til sine væpnede styrker

by Gabriel Scott

Fra og med i morgen, 1. november, vil vi øke den operative beredskapen til Forsvaret, meldte Norges statsminister Jonas Gahr Store mandag. Han begrunnet det ekstraordinære skrittet med «Russlands angrepskrig».

Den russiske aggresjonen har ført til den vanskeligste sikkerhetssituasjonen på flere tiår. Store tap har fått Russland til å ty til nye tiltak i krigen mot Ukraina minne stresset.

Han la til: «Det er ingen bevis for at Russland har utvidet sine fiendtligheter til andre land.»

Men alle NATO-land, inkludert Norge, må være på vakt mot trusler, etterretningsvirksomhet og forsøk på å danne seg meninger. han la merke til.

Ifølge hærsjef Eirik Kristoffersen betyr økt beredskap i praksis «endring av prioriteringer». Forsvaret vil tildele ytterligere ressurser til trusseldeteksjon, maritim overvåking og overvåking av kritisk infrastruktur (olje- og gassfelt, rørledninger). Andre aktiviteter, som treningsflyging av norske jagerfly i USA, vil imidlertid begrenses for å sikre Luftforsvarets fulle tilstedeværelse i Norge. Noen av planene er hemmeligstemplet.

Ifølge VG har vestlige etterretningstjenester nylig pekt på norske energikilder som et potensielt mål for russiske sabotasjeangrep. Dette kan være gassrørledninger, sjøkabler og sjøtransport.

Norge er i dag Europas største gassleverandør.

PAP/RO

You may also like

Leave a Comment