Home » Norge. Olje- og gassarbeidere har tatt ut streik. Produksjonen kan falle med en fjerdedel

Norge. Olje- og gassarbeidere har tatt ut streik. Produksjonen kan falle med en fjerdedel

by Connie Nielsen

Medlemmer av Fagforbundet Lederne er ikke enige i forslaget til tariffavtale. Andre norske gruvefagforeninger har akseptert avtalen og vil ikke gå ut i streik. Lederens styreleder Audun Ingvartse varslet at streiken vil eskalere for å legge mer press på arbeidsgiverne hver dag.

se videoen
Tracz om REPowerEU: EF gjorde det klart. Vi må bli uavhengige av russisk gass, kull og olje så raskt som mulig

Norge. Olje- og gassarbeidere er i streik

I følge demonstrantenes kunngjøringer tirsdag ventes olje- og gassproduksjonen å falle med 89.000 fat oljeekvivalenter per dag, hvorav gassproduksjonen alene utgjør 27,5 tusen fat. Gassproduksjonen skal kuttes med 292.000 fat eller 13 prosent onsdag. innenlandsk produksjon og oljeproduksjon – med 130.000 fat, eller 6,5 prosent. Produksjon.

Protestaksjonen startet tirsdag ved midnatt lokal tid og involverte tre gruvefelt – Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst. Dersom partene ikke finner enighet på onsdag, får de selskap av Kristin, Heidrun og Aasta Hansteen. Som et resultat vil også gruvefeltene som samarbeider med dem måtte stenge.

Mer informasjon fra Polen og verden finner du på hovedsiden til Gazeta.pl

Norge. «Konsekvensene av eskaleringen er ikke klare»

I følge opplysningene Reuters-byrået Tyrihan-feltet, som er avhengig av Kristin, og feltene Sleipner, Gullfaks A og Gullfaks C, som pumper olje og gass gjennom feltene for streikeaksjoner, vil også bli tvangsstengt. Reuters-byrået beregnet at hvis det ble stengt, ville oljeproduksjonen falle med ytterligere 160.000. fat og produksjon av naturgass med nesten 230.000. fat.

– Konsekvensene av denne eskaleringen er ennå ikke klare, sier en representant for det norske olje- og gasselskapet Equinor til Reuters. Arbeidsdepartementet følger derfor streiken tett. I unntakstilfeller rekkefølge hun kan avslutte streiken og få et forlik. Så langt er det imidlertid ingen bevis for dette, og tillitsvalgte forsikrer at de ikke vil legge press på regjeringen – de forventer dialog med arbeidsgiverne.

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på nettsiden pcpm.org.pl/ukraina.

You may also like

Leave a Comment