Home » Norge om forstyrrende bevegelser i Østersjøen. «Russiske spionskip» nær gassfeltene | utenriksnyheter

Norge om forstyrrende bevegelser i Østersjøen. «Russiske spionskip» nær gassfeltene | utenriksnyheter

by Catherine Monroe

Som du sa norsk Russiske «vitenskapelige» skip som angivelig driver uoffisiell spionasje dukker opp nær Norges olje- og gassfelt i Østersjøen. journalister aviser «Aftenposten» hevder at det lages ni slike enheter Russland.

se videoen
Hvem i Polen har en «Z» i pannen? Vi spør MP Siemoniak

Norge. Siden juni har russiske «vitenskap»-skip nærmet seg olje- og gassfeltene i Østersjøen

TV igjen NRKen allmennkringkaster i Norge, rapporterte at 5 oktober Det russiske skipet «Boris Petrov» passerte Gjoa-feltet i Nordsjøen. Som nevnt tidligere hadde denne enheten flere antenner enn vanlige skip. – Den har utstyr som beviser at den egner seg til andre aktiviteter enn vitenskap. Det er registrert som en forskningsenhet men fungerer som et spionskip, sier Stale Ulriksen, lektor ved Sjøkrigsskolen, til NRK. Disse enhetene kan blant annet frakte ubåter og plassere dem på bakken slik at de kan brukes til avlytting eller sabotasje.

Kart med ruten til det russiske skipet «Boris Petrov» Foto: googlemaps.com

Aktiviteten til «Petrov» falt sammen med hendelsene i Østersjøen. – I samme måned startet midlertidig «vedlikehold» av Nord Stream-rørledningen Russlandog nedetiden ble lengre og lengre. Eksperter mener dette er en upålitelig «tilfeldighet» knyttet til senere eksplosjoner som måtte iscenesettes, tilføyer Ina Holst Pedersen Kvam, forsker i Sjøforsvaret og kommandoavdelingen ved Sjøkrigsskolen.

Les mer oppdatert informasjon på nettstedet Gazeta.pl.

To russere dukket opp på den avsidesliggende øya Alaska i BeringhavetTo russere nådde Alaska med båt. De vil unngå militærtjeneste.

I juni og september ble skipet «Akademik Triosznikow» også observert nær Bornholm og senere også rundt norske olje- og gassfelt. Denne enheten anløp senere havnen i Kaliningrad.

Fra rapportene til magasinet «dag bladet«Det ser imidlertid ut til at norske myndigheter har vært enige Russland Samtykke til å gjennomføre en forskningsekspedisjon på norsk kontinentalsokkel. Tillatelsen ble imidlertid gitt til skipet «Akademik Sergey Wawiłow» og er gyldig til 22. oktober.

Atomdeling og atomvåpen i Polen?  Tydelig amerikansk svarAtomdeling og atomvåpen i Polen? Tydelig amerikansk svar

You may also like

Leave a Comment