Home » Norge overrasket Kasakhstan og mistet sjansene sine til kvartfinalen – Hockey – Sportaccentrs.com

by Thure Lindhardt

Dette var de siste gruppeturneringene for Kasakhstan og Norge. Da Norge ikke hadde en sjanse til å kvalifisere seg til kvartfinalen, gjorde Kasakhstan det. Etter seks kamper med ti poeng tok den den høye tredjeplassen, noe som gjorde den til en av de største forfatterne av turneringens overraskelse.

Selv om Kasakhstan i en lignende kamp var i ledelsen etter første periode. Etter 16 minutter klarte Norge en spektakulær parade. En av pasningene fant veien til Kasakhstans forsvarsspiller Viktor Svedberg, som elegant passerte Dmitry Shevchenko. Shevchenko gikk ut mot keeper og sendte pucken til øverste hjørne – 1-0.

I den andre tredjedelen vant Kasakhstan sitt første avslag, noe som gjorde at nordmennene kunne spille back. Allerede i det første angrepet i flertall etter Tretenes pasning med kjepp mot mål, Ulsen, som ikke var klar for den kasakhiske keeperen – 1:1. De siste 20 minuttene ble det uavgjort på resultattavla, noe Kasakhstan ikke gjorde det bra i kampen om kvartfinaleplassen.

Den tredje perioden for Kasakhstan begynner med kald dusj. Nordmennene løp inn i kontringen, spilte godt og Stefan Espelands avsluttet med en scoring – 2:1. To minutter senere fikk nordmennene et to minutters avslag, som kasakherne ikke kunne bruke. Fire minutter før slutt av ordinær tid spilte den norske ishockeyspilleren grovt og fikk 2 + 10-minutters straffe. Flertallet av kasakkerne brukte den ikke, men fikk den tredje pucken på mål minuttet før slutt på ordinær tid.

Norge vant turneringen for andre gang og kjørte hjem i positivt humør, mens Kasakhstan massivt ødela sjansene for å nå kvartfinalen. Kasakhstans skjebne vil bli avgjort på den siste dagen av gruppeturneringene.

Norge – Kasakhstan 3: 1 (0: 1, 1: 0, 2: 0)
Porter: 16:00 Sjevtsjenko 0: 1 27:57 Ūlsens (Treteness, Holoss, vair.) 1: 1, 41:08 Espelands (Treteness, Ūlsens) 2: 1, 59:00 Olimbs (Olimbs) 3: 1
Søppel: 25:22
Straffeminutter: 16:2