Home » Norge På Svalbard ble redningsaksjonen avbrutt til…

Norge På Svalbard ble redningsaksjonen avbrutt til…

by Connie Nielsen

Redningsaksjonen, med sikte på å nå den polske reisende Marcin Gienieczka, ble avbrutt fredag ​​kveld på grunn av dårlige værforhold. Det vil fortsette hvis været tillater det, sier en talskvinne for Sysselmannen på Svalbard til PAP.

«Redningsmannskaper måtte snu, de kom ned fra Rabot-breen. Alle som ventet på hjelp ble informert om situasjonen», understreket Eva Therese Jenssen.

Været skal visstnok bli bedre på lørdag.

Marcin Gienieczko hadde til hensikt å bestige den høyeste toppen av den arktiske Svalbard-skjærgården – Mount Newton (1713 moh.). Den reisende ringte etter hjelp klokken 8.45 fredag ​​på grunn av svært dårlige værforhold. Redningsmannskaper forsøkte uten hell å nå mannen med snøscooter og helikopter.

Ifølge den polske kringkasteren News 24, ekspedisjonens partner, holdt 144 km/t vind, snøfall og temperaturen på minus 36 grader celsius Gienieczka fra å forlate teltet i to dager. «Mr Marcin brukte radiobøyene, han vet hvor han befinner seg og venter på hjelp. Snøstormen hindrer videre operasjoner på Svalbard» – heter det i uttalelsen.

Det ble lagt til at «sleden var sannsynligvis fullstendig begravd, noe som førte til at Marcin mistet drivstoff og mat (de han har med seg varer i halvannen dag), teltrammen som var Marcins eneste ly var ikke sterk nok, bare en del av den står fortsatt.» .(PAP)

profitt/SP/

You may also like

Leave a Comment