Home » Norge planlegger å bøtelegge Facebook

Norge planlegger å bøtelegge Facebook

by Connie Nielsen

Norge planlegger å bøtelegge Facebook Dette er langt fra det første landet som blir lei av Facebooks håndtering av personopplysninger.

Facebook blir jevnlig kritisert for databeskyttelse. Ikke rart. Fra tid til annen kommer det andre rapporter om den kontroversielle oppførselen til Mark Zuckerbergs nettsted. Denne gangen ønsker portalen å ilegge Norge en bot.

Norge forsvarer EU-retten

Norge er ikke i EU, men det betyr ikke at det ikke er det respekterer en stor del av EU-retten. Det nordiske riket gjør dette fordi det er medlem av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Dette betyr at Norge også er forpliktet til å følge personvernforordningen.

Facebook overfører jevnlig data innhentet i Europa til USA, og Norge har ingen illusjoner om at Zuckerberg ikke har til hensikt å stoppe det. Det bør også huskes at EU-domstolene har blokkert anvendelsen av eksisterende EU-USA-avtaler som tillater dataoverføring. Norge ønsker derfor å ilegge Facebook en passende straff.

Selv om det ikke ble gitt noen spesifikke beløp, ønsker Oslo å ilegge en bot som er stor nok til at Facebook kan føle. Vi får se hvor mange kroner den lokale tilsynsmyndigheten vil dele ut. Tidligere ble Grindr, den homofile versjonen av Tinder, bøtelagt i Norge for ikke å overholde databeskyttelsen.

Utseende: Facebook med nedgang i salget. Dette er første gang i historien

Utseende: Engelskmennene er tilbake i form. Messenger-kryptering er

Bildekilde: Shutterstock

Tekstkilde: politico, på

You may also like

Leave a Comment