Home » Norge: Polakken har holdt seg i skjul i sju år. Han ble dømt for dobbeltdrap

Norge: Polakken har holdt seg i skjul i sju år. Han ble dømt for dobbeltdrap

by Thure Lindhardt

Forbrytelsen skjedde i november 1999 i Warszawa på ul. Okocimska. Paweł Z. drepte deretter Jacek G. og hans medhustru Katarzyna K. ved å avfyre ​​noen få skudd fra en pistol, stjele bilene og telefonene deres, og deretter sette fyr på leiligheten for å dekke sporene hans.

Z. ble arrestert av politiet i mai 2000 og dømt til livsvarig fengsel for handlingene han hadde begått, med mulighet for å søke betinget løslatelse etter 30 år.

Men etter 14 år, sommeren 2014, ga retten ham tre måneders pause i fengsel på grunn av «viktige familiehensyn». Ifølge uoffisielle opplysninger skulle Z. donere en nyre til sin syke mor. Etter å ha forlatt fengselet flyktet han imidlertid landet og har siden gjemt seg, og moren døde kort tid etter.

Ifølge talsmannen for politiets hovedkvarter, inspektør Mariusz Ciarka, dukket sporet etter Paweł Z., som førte til Skandinavia, opp etter syv år i skjul. – Polske politimenn fra kriminalpolitiet ved Rikspolitihovedkvarteret og norske tjenestemenn fra det nasjonale etterforskningsbyrået KRIPOS, som er en del av det internasjonale politinettverket ENFAST, slo seg sammen og «steg for steg» henvendte seg til den etterlyste under kontroller – bemerker inspektør.

– ENFAST er et politisamarbeidsnettverk som tar seg av rask og direkte utveksling av informasjon om de farligste kriminelle etterlyst internasjonalt – forklarte han og la til at polske og norske SIRENE-kontorer også er involvert som kontaktpunkter i saken.

En talsmann for KGP understreket at pågripelsen fant sted i midten av juni på en gate i Bergen, Norge. – Den etterlyste personen avslørte ikke identiteten sin under varetektsfengslingen og ga ytterligere personopplysninger. Imidlertid bekreftet identifiseringsaktivitetene hans sanne identitet – sa han.

– Den etterlyste mannen blir værende i norsk varetekt inntil han blir utlevert til Polen – la inspektør Ciarka til.

(kW)

You may also like

Leave a Comment