Home » Norge setter opp menneskerettighetsbannere

Norge setter opp menneskerettighetsbannere

by Thure Lindhardt

LE SCAN SPORT – Før kampen mot Nederland la det skandinaviske utvalget ut en melding om støtte til arbeidsinnvandrere på VM-byggeplassene i Qatar.

Fem måneder etter å ha fordømt tilstanden til arbeidsinnvandrere på VM-byggeplassene i Qatar i 2022, er det norske utvalget fornærmet igjen. Før VM-kvalifiseringen mot Nederland (1-1) ble talt opp, satte de skandinaviske spillerne opp et banner som ba om at menneskerettighetene til migrantarbeidere skulle respekteres. «Fair play for arbeidsinnvandrere. Menneskerettigheter på og utenfor banenKan vi lese på denne plakaten som holdes av spillerne?

Det skal bemerkes at Qatar ikke vises noe sted på dette banneret, men gasslandet er faktisk målet for denne protesten, som også har som mål å legge press på FIFA for å kreve at arrangørlandet respekterer arbeidernes rettigheter i det landet. The Guardian sa tidlig i 2021 at 6500 arbeidere hadde blitt drept på byggeplasser siden 2010 og VM-seremonien. Et tall som Qatar siden har benektet.

Supportere viser også et banner

Disse avsløringene fikk flere norske klubber til å vurdere å boikotte konkurransen, oppmuntret av supportere som hadde mobilisert på sosiale nettverk for å fordømme arbeidsforholdene i Qatar. Onsdag kveld støttet også en del av publikum spillerne på plenen med bruk av et annet banner: «Menneskerettigheter for arbeidsinnvandrere.»

Den norske supporterfanen. Fredrik Varfjell / REUTERS

Boikottspørsmålet var seriøst undersøkt av Norges Fotballforbund, som innkalte til ekstraordinært møte om saken i juni i fjor. Det ble til og med stemt. 368 norske fotballrepresentanter avviste ideen om boikott og 121 stemte for.


SE OGSÅ – På slutten av G7 ba Joe Biden Kina om å «opptre mer ansvarlig» med hensyn til menneskerettigheter

You may also like

Leave a Comment