Home » Norge. Siste informasjon om angrepet av en bueskytter i Kongsberg – Wprost

Norge. Siste informasjon om angrepet av en bueskytter i Kongsberg – Wprost

by Gabriel Scott

Angrepet i Kongsberg, Norge, skjedde onsdag kveld 14. oktober. Fem personer ble drept og minst to såret i hendelsen Angriperen er dansk statsborger og er ifølge siste politiinformasjon 37 år gammel. Detaljer om arrangementet hans vil ikke bli offentliggjort. Tjenestemenn understreker imidlertid at de gir grunnleggende informasjon om arrestanten ettersom falske rapporter om den påståtte gjerningsmannen fortsetter å dukke opp på sosiale medier.

Norge. Gjerningsmannen til Kongsberg-angrepet har vitnet

Vi minner om at politiet onsdag klokken 18:13 fikk den første informasjonen om bueskytterens angrep. En halvtime senere, klokken 18.47, ble gjerningsmannen arrestert. Det tok så lang tid å fange gjerningsmannen fordi mannen med buen beveget seg over et stort område, noe som gjorde det vanskelig for betjentene å spore ham opp. Torsdag morgen fortalte politiet at gjerningsmannen hadde brukt andre våpen i tillegg til baugen. Det var akkurat det som ikke ble rapportert.

Som vg.no skriver, skjøt betjentene varselskudd mot angriperen under pågripelsen. Angriperen ble pågrepet og kjørt til Drammen politistasjon.

En offentlig forsvarer ble satt til gjerningsmannen – Fredrik Neuman. – Han samarbeider med politiet og forklarer hendelsen i detalj. Jeg vil ikke si mer enn det jeg sa, sa advokaten. Neumann uttalte seg på TV 2 torsdag morgen.Han innrømmet at attentatmannen allerede var kjent for politiet fra andre saker. Før angrepet skal tiltalte ha kontaktet norsk helsevesen flere ganger.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere dette. – Vi kommer tilbake til en mer detaljert beskrivelse av hendelsesforløpet når vi har et bedre bilde av hva som skjedde. Det er vel unødvendig å si at dette er en svært alvorlig og utbredt situasjon som naturlig nok rammer Kongsberg og menneskene som bor her, sa politiinspektør Øyvind Aas i Sørøst politidistrikt.


Les også:
Det måtte være et bryllup. Sjåføren kom tilbake fra ham i ambulanse, han hadde 2 i promille

You may also like

Leave a Comment