Home » Norge. skyte på nattklubber. To personer er døde

Norge. skyte på nattklubber. To personer er døde

by Gabriel Scott

Natt fra fredag ​​til lørdag var det et våpenangrep i en av klubbene for personer med homofil legning i Oslo. Ifølge vitnet til hendelsen dro gjerningsmannen frem en pistol og begynte å skyte. To personer ble drept og flere andre alvorlig skadet, melder Reuters, som viser til en uttalelse fra norsk politi. På grunn av tragedien i byen ble Pride-paraden avlyst.

Angrepet på en homoklubb fant sted rundt klokken 01.15 lørdag morgen. Som et resultat av skytingen ble to personer drept og rundt 10 skadet. Lokalt politi sa at tre personer ble alvorlig skadet.

Et øyenvitne sier at mannen tok en pistol fra lommen og begynte å skyte. Politiet pågrep den mistenkte kort tid etter angrepet.

Allmennkringkaster NRK og andre lokale medier sa at skytingen fant sted på «London Pub», en populær homobar og nattklubb i sentrum.

SE: Szabda. Barnets lik hjemme. far ble arrestert

Det var uklart hva som var motivet for angrepet. Den årlige LHBT-paraden finner sted i Oslo lørdag. Oslo universitetssykehus meldte at de ble satt i høy beredskap etter skytingen.

Politiets funn. mistenkt terrorangrep

– Den pågrepne mannen handlet mest sannsynlig alene og er mistenkt for drap, drapsforsøk og terrorhandling, sa Christian Hatlo i norsk politi på en pressekonferanse lørdag.

Han la til at en «hatkriminalitet» ble vurdert. «Det er en ganske sterk ledelse,» sa Hatlo. En annen hypotese er at psykiske lidelser kan ha ført til skytingen. Ifølge VG har den 42 år gamle gjerningsmannen norsk statsborgerskap, er av iransk opprinnelse og var tidligere kjent for PSTs spesialtjenester. Han var tidligere dømt for trusler om bruk av kniv og narkotikaforbrytelse.

I forbindelse med arrangementene har arrangørene av den fargerike Pride-paraden, som skulle paradert gjennom Oslos gater, avlyst arrangementet. Politiet hadde tidligere etterlyst dette.

jk/PAP

Vil du holde deg oppdatert med de siste nyhetene?

Vi er i applikasjonen for telefonen din. Prøv oss!

You may also like

Leave a Comment