Home » Norge som æresgjest på bokmessen i Warszawa

Norge som æresgjest på bokmessen i Warszawa

by Catherine Monroe

Hedersgjest på årets bokmesse i Warszawa er Norge. Arrangementet vil finne sted fra 26. til 29. mai.

Arrangørene av den norske talen, NORAL (Norwegian Literature Abroad) i samarbeid med Kongeriket Norges ambassade i Warszawa, innrømmer at norsk litteratur nyter stor interesse på det polske markedet, ikke bare når det gjelder krim, men også bøker for barn og eventyr.

Jeg er glad for at Norge blir æresgjest på årets bokmesse i Warszawa. God litteratur kan bevege oss, provosere oss og få oss til å innse hvor mye vi har til felles – noe vi trenger nå mer enn noen gang når vi sliter med å komme oss etter en pandemi. Norges tilstedeværelse på messen vil bidra til å gjøre norsk litteratur enda mer tilgjengelig for polsk publikum, til glede for både forfattere og lesere. sa Anniken Huitfeldt, Norges utenriksminister.

Norsk litteratur med hovedrollen på bokmessen i Warszawa er gode nyheter for mange lesere, for i Polen er den høyt verdsatt og ekstremt populær takket være fremragende forfattere, fremragende oversettere og forlag. Det er også anerkjennelsen av det polske forlagsmarkedet og Warszawa-messen som den viktigste begivenheten for denne grenen i Polen – kommenterte Jacek Oryl, direktør for bokmessen i Warszawa.

Den norske utstillingen holder til i Marmorhallen og Kisielewskihallen og ved en stand i en teltpaviljong foran hovedinngangen til Kultur- og vitenskapspalasset. Mange arrangementer er planlagt, blant annet møter med forfattere og norske forfattere.

Det er gratis adgang til bokmessen i Warszawa, noen arrangementer vil bli kringkastet via sosiale medier. Messen finner sted på Plac Defilad og i Palace of Culture and Science.

Kilde: historiakultura.pl

Paulina Klimek

Medie- og reklameledelsestudent ved Jagiellonian University. Blogger og litteraturelsker. På fritiden fotograferer han fotballturneringer. Med lidenskap for fotturer i fjellet. Kontakt: klimek.paulina02@gmail.com

You may also like

Leave a Comment