Home » Norge. Stort ras i Gjerdrum. 26 personer etterlyst, 500 evakuerte | Nyheter fra verden

Norge. Stort ras i Gjerdrum. 26 personer etterlyst, 500 evakuerte | Nyheter fra verden

by Thure Lindhardt

Raset gikk om morgenen 30. desember i Gjerdrum, en by 38,9 km fra Oslo. Norske medier beskriver at skadene forårsaket av gjørmeskredet er svært store – den glidende gjørmen bokstavelig talt «svelget» noen bygninger i området, ifølge den lokale portalen. Vg.No.

Gjørmeskred i Norge. 26 savnede personer

Det er en redningsaksjon med helikoptre på stedet. Politiet, nødetatene, hæren og Røde Kors deltar i det. – Vi anser 26 personer som savnet – vi har ikke klart å finne deres oppholdssted ennå, men vi vet ikke om de er under ruinene. Over 500 personer var evakuert, sa koordinator for aksjonen, Roger Pettersen. Han la til at de evakuerte inkluderte beboere og ansatte ved det lokale bo- og terapisenteret og sykehjemmet.

Minst 10 personer er skadet. De skadde er fraktet til Oslo universitetssykehus. Ifølge Vgo.no fikk tjenestene «dramatiske oppringninger» fra personer som var fanget i ruinene.

Brannsjef Ingvar Andersen sa redningsmenn må holde avstand til kanten av skredet, noe som gjør det vanskelig. å vaske. De sjekker også hus som har blitt skadet av elementene én etter én. «Vi går dør til dør, vi åpner døren, vi tar med oss ​​folk, og de som ikke kan gå, tar firehjulinger eller biler,» sa han til journalister.

Et jordskred kuttet strømmen i området. Det er videoer på sosiale medier som viser noen bygninger som faller ned i avgrunnen.

«Den norske redningsgruppen Norsk Folkehjelp Follo meldte at de har sendt ut 40 besetningsmedlemmer og 9 ambulanser for å hjelpe til med søket» – informert «Tysk bølge». Du vil jobbe på stedet til skjebnen til alle savnede personer er avklart.

Mer informasjon snart.

You may also like

Leave a Comment