Home » Norge vil dele enorme overskudd fra gass- og oljesalg med Ukraina

Norge vil dele enorme overskudd fra gass- og oljesalg med Ukraina

by Gunnar Garfors

Som en del av støtten er Ukraina satt til å motta 15 milliarder kroner (1,6 milliarder dollar) årlig i fem år fra og med i år. «I år ønsker vi å bevilge halvparten av beløpet til militæret og den andre halvparten til sivil bistand. Men denne inndelingen kan endre seg i årene som kommer, vi ønsker å være fleksible og tilpasse bistanden til behovene, understreket statsministeren.

I tillegg skal norsk humanitær bistand og matvarehjelp til landene som er rammet av krigen i Ukraina økes til 5 milliarder kroner (ca. 450 millioner euro).

Den norske statsministeren møtte parlamentariske partiledere mandag for å samle støtte til Ukrainas redningspakke. Avtalen skal være ferdigstilt innen 24. februar, første årsdagen for Russlands invasjon av Ukraina.

Ifølge media er statsminister Store, i koalisjon med Senterpartiet og støttet av Sosialistisk Venstreparti, klar til å støtte pakken sammen med det regjerende Arbeiderpartiet. opposisjonspartiet Høyre.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Jernbane i tjeneste for ukrainere. «Et ekstremt viktig selskap. Det drives av folk som bryr seg»

Norge har blitt beskyldt for å tjene på krigen, nå skal de dele pengene

Husk at Norge nylig har hatt rekordoverskudd på grunn av høye gass- og oljepriser som følge av energikrisen forårsaket av krigen i Ukraina. Derfor ble hun flere ganger beskyldt for å tjene penger på krigen.

– Beklager, merprofitten alene, som overstiger årsgjennomsnittet de siste årene, la oss være presise, vil olje- og gassfortjenesten til et lite land med fem millioner innbyggere som Norge overstige 100 milliarder euro – sa han.

Høsten 2022 rapporterte den norske statsolje- og gassmesteren Equinor rekordresultat for tredje kvartal. tjente 24,3 milliarder dollar i perioden juli-september alene. I samme periode av 2021 tjente den «bare» 9,77 milliarder dollar.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment