Home » Norge vil hjelpe Ukraina med å lage et militært anskaffelsessystem som oppfyller NATOs standarder

Norge vil hjelpe Ukraina med å lage et militært anskaffelsessystem som oppfyller NATOs standarder

by Peter Østbye

«Denne MOUen er begynnelsen på et langt og fruktbart forhold mellom byråene våre. Jeg er imponert over at Ukraina i en så vanskelig tid av krigen kan prioritere opprettelsen av et nytt byrå. Jeg tror det sier noe om engasjementet og profesjonaliteten du viser i å forsvare landet ditt, sier Gro Jaere, direktør i Forsvarsdirektoratet.

I desember ba det ukrainske byrået sine norske motparter om hjelp til å etablere en ny innkjøpsorganisasjon som følger vestlige standarder og arbeidsmåter.

«For oss er spørsmålet om å skape integritet og åpenhet i anskaffelser og andre prosesser urokkelig. All korrupsjonsrisiko må elimineres og sektoren reformeres. Partnernes tillit og felles reformer er det beste beviset på at vi går i riktig retning, sa forsvarsminister Oleksiy Reznikov.

Forsvarets innkjøpsbyrå ble opprettet i juli i fjor under forsvarsdepartementet i Ukraina. Det er det eneste nasjonale byrået som gjennomfører sentraliserte anskaffelser av nasjonale sikkerhets- og forsvarsvarer, verk og tjenester (PAP).

wr/tebe/

You may also like

Leave a Comment