Home » Norge viser interesse for Panevėžys – AINA forretningsmiljø

Norge viser interesse for Panevėžys – AINA forretningsmiljø

by Gunnar Garfors

Panevėžys er nok en gang fornøyd med Norges oppmerksomhet. Kongeriket Norges ambassadør til Litauen, Ole Terje Horpested, som besøkte Panevėžys i september, kom tilbake hit. Denne gangen – for å bli kjent med investeringsmiljøet i byen og de skandinaviske selskapene som opererer med suksess her.

– Norske investeringer er svært viktige for Panevėžys-regionen, som er kjent for virksomheten til norske produsenter i byen, sier Rokas Krivonis, direktør for Panevėžys Free Trade Zone (FEZ). – Inntil to norske produsenter i EPZ Panevėžys er allerede i drift og nesten 10 millioner er foreløpig planlagt. EUR-investering i utvikling. Vi er glade for kontakten med representantene for den norske ambassaden og håper at det vellykkede samarbeidet mellom Panevėžys og norske bedrifter vil fortsette.»

Under besøket av den norske ambassadøren til Panevėžys initiert av FIBA-foreningen, besøkte delegasjonen de norske selskapene Ekornes og Devold. Delegasjonen ble introdusert for bedriftsaktiviteter, produkter, innovasjoner og anvendelse av norsk arbeidskultur i Litauen.

Under møtet introduserte R. Krivonis representantene for den norske ambassaden for strukturen til Panevėžys økonomi, de sterkeste industrisektorene, fordelene med EPZer og pågående investeringsprosjekter.

Monika Miniotaitė, direktør for Panevėžys Development Agency, presenterte den strategiske retningen for industri 4.0 i Panevėžys-regionen og den strategiske tilnærmingen for å forbedre forretningsmiljøet som ble brukt til representantene for den norske ambassaden, og gjorde oppmerksom på tjenestene for nye investorer og selskaper som allerede er basert i byen.

«Vi har et omfattende nettverk av lokale og nasjonale organisasjoner for å støtte bedrifter. Hvis vi har spørsmål om hvilke av dem, er vi klare til å orientere oss og følge dem til løsningen av deres problem,» sa M. Miniotaitė. Samtidig implementerer vi mer systematiske initiativer for å forbedre forretningsmiljøet der vi inviterer selskapet selv til å engasjere seg, fordi på denne måten kan vi sikre at initiativene virkelig oppfyller behovene til selskapet.»

Direktøren for Panevėžys Development Agency trakk også gjestenes oppmerksomhet til de kreative innovasjonene som brukes i byen for å kombinere industri med kultur og kunst. «På denne måten gjenoppdager vi historien til byen og dens industri, og utvikler nye attraksjoner for befolkningen der vi produserer industrielle turismeprodukter,» sa M. Miniotaitė.

Under besøket til Panevėžys fikk OT Horpestad muligheten til å se hvordan innovasjoner brukes ikke bare i byens virksomheter, men også i utdanningsinstitusjoner. Ambassaderepresentanter besøkte det nye regionale STEAM Open Access Center Panevėžys og Robolabas Robotics Center.

You may also like

Leave a Comment