Home » NORGE vurderer å gi avkall på privilegier for elbiler i byer. For offentlig transport lider

NORGE vurderer å gi avkall på privilegier for elbiler i byer. For offentlig transport lider

by Catherine Monroe

Elbiler utgjorde over halvparten av alle solgte biler i Norge de siste kvartalene. Som et resultat av dette vurderer Samferdselsdepartementet gradvis å redusere eller fjerne avgiftsprivilegier for elektrikereiere som reiser til byer med dem..

Bonuser for elektrikere har gjort folk mer sannsynlig å kjøre bil

Etter gjeldende lov kan ulike vei- og portavgifter for elbiler ikke overstige 50 prosent av satsen for bensin- og dieselbiler. Å reise med en elektriker er så billig at folk foretrekker å kjøre bil fremfor å bruke offentlig transport – spesielt siden det å eie sine egne fire hjul nesten alltid er mer praktisk enn å ta buss, sykkel eller gå.

Lavere kollektivinntekter og fall i bompengeinntekter i Oslo har fått Samferdselsdepartementet til å vurdere å endre gjeldende rettighetskatalog for elektrikere. Bonuser kan reduseres eller elimineres helt, i hvert fall i urbane strøk, fant NRK ut.

Norsk klubb [Użytkowników] Electric Cars mener disse ideene er for tidlige, og ser dem som et brudd i dagens reformer som tar sikte på å redusere karbonutslipp2. Organisasjonen viser til at 80 prosent av bilene i Norge fortsatt bruker forbrenningsmotorer. Lave eller ingen bompenger har historisk sett vært en av hovedgrunnene til at folk valgte å kjøpe en elektriker – fjerning av bonuser kan bremse denne positive trenden.

VW ID.4 og Polestar 2 ved (c) Bjørn Nyland ladestasjon

Hvis du liker arbeidet vårt, kan du kontakte oss Donasjon til Patronit. Du kan også være interessert i følgende annonser:

leservurdering

[Suma: 4 głosów Średnia: 4]

You may also like

Leave a Comment