Home » Norge. Zbigniew Stonoga flyktet til Oslo. Jeg vil be om politisk asyl | politikk

Norge. Zbigniew Stonoga flyktet til Oslo. Jeg vil be om politisk asyl | politikk

by Gabriel Scott

15. oktober meldte media om det Zbigniew Stonoga ble stoppet politiet. Etterforskerne mistenker at forretningsmannen bevilget 253.000. PLN og handler dermed på bekostning av stiftelsen han forvalter. Retten i Lublin avviste imidlertid søksmålet Påtalemyndighetens kontor for arrestasjon og beordret tusenbeinens umiddelbare løslatelse.

Zbigniew Stonoga: Alle betalingskort er sperret, jeg er konkurs

Etter utgivelsen Zbigniew Stonoga forlate landet. Han befant seg i hovedstaden Norgehvor han ba det polske samfunnet om hjelp. Etter krysset Grense Forretningsmannen måtte gjennom en 10-dagers karantene, men hadde ikke noe sted å bo. Etter at samtalen ble publisert på Internett, var det noen som tok hånden hans.

«Etter siste opptak av min varetektsfengsling er alle betalingskort sperret. Jeg skammer meg ikke over å fortelle deg at jeg er konkurs og hjemløse konkurs. Takket være den polske diasporaen i Norge sover jeg for tiden under ett tak, ikke i en bil» – skrev Zbigniew Stonoga og ba om økonomisk støtte.

I et tidligere innlegg varslet han at han ville prøve politisk asyl I Norge. Han tok en slik beslutning etter «mange år med offentlig pisking fra statsadministrasjonen», skrev han.

Rafał Gaweł fikk politisk asyl i Norge. Det første slike tilfelle siden Folkerepublikken Polens tid

Vi skrev om det 9. oktober Grunnleggeren av Senter for overvåking av rasistisk og fremmedfrykt, Rafał Gaweł, har fått politisk asyl i Norge. En polsk domstol har dømt ham for bedrageri, og det er grunnen til at han er etterlyst på en internasjonal arrestordre. Norge uttalte imidlertid blant annet at Gaweł ikke kunne regne med en rettferdig rettergang på grunn av ødeleggelsen av treparts maktdeling i Polen. Rafał Gaweł er den første polakken som fikk politisk asyl i Norge etter 1989.

se videoen
Zbigniew Ziobro er ikke redd for noe, ikke engang tårer

You may also like

Leave a Comment