Home » Norges eldste megler, Lorentzen & Co, går konkurs etter år med tap

Norges eldste megler, Lorentzen & Co, går konkurs etter år med tap

by Gunnar Garfors

Lorentzen & Co.
Oslos «historiske» meglerforetak, Norges eldste, Lorentzen & Co., har begjært seg konkurs etter dårlige økonomiske resultater og personalkonflikter. Det 104 år gamle selskapet led økonomiske tap i mange år før avgjørelsen ble offentliggjort sist onsdag. Som Finansavisen melder, fulgte konkursen et eierskifte i morselskapet Tidships (som også eier Stove Shipping).

Ifølge en norsk næringsavis ble selskapet omdøpt til Lilleaker Shipping Advisors med den hensikt å senere utsette det omstrukturerte selskapet for en overtakelse av Tidships. Det ble meldt mandag at selskapet planlegger å restrukturere eller tiltrekke seg nye investorer, og kundene kan stole på organisasjonens videre tjenester.

I følge Companies House-data levert av Proff.no, hadde Lorentzen & Co et underskudd på annet enn ett år fra 2015 til 2021, med det største underskuddet på 47,2 millioner kroner (4,4 millioner dollar). ) – ble registrert i 2019 . Det eneste overskuddet – på et beskjedent nivå på 711.000 kroner – kom i 2017.

Andersen tilskrev tapene til å ansette et stort antall unge meglere som lærte det grunnleggende og bygde kontaktene som trengs for å handle. Den sa også at år med økende tap hadde avdekket personlige splittelser i firmaet, noe som førte til at noen meglere forlot frivillig og andre ble sparket.

De aller fleste skipsmeglere, som insolvente Lorentzen & Co., kommer direkte fra shippingindustrien, dvs. de var en gang redere (noen ganger svært viktige på markedet) som på et tidspunkt (f.eks. på grunn av markedskonkurranse) forlot Operasjonen av skipsfarten forlot flåten, solgte skip og handlet kun med essensen, hovedstrømmen, av meglervirksomhet i shipping, dvs. meklingen mellom redere og redere – med andre ord: mellom redere og operatører på den ene siden og speditører, eksportører og importører på den andre andre delen og delvis også formidlingen av markedet for brukte og nye skip. Det var også inndelinger, f.eks. B. utskille meglervirksomhet til et eget selskap, men under samme merke eller navn.

PBS, fra media

You may also like

Leave a Comment