Home » Norges investering i aksjekapitalen til 252 latviske selskaper utgjør 327 millioner euro

Norges investering i aksjekapitalen til 252 latviske selskaper utgjør 327 millioner euro

by Gunnar Garfors

På slutten av fjoråret nådde norske investeringer i aksjekapitalen til latviske selskaper 327 millioner euro, opplyser Delfi Bizness til Latvian Investment and Development Agency (LIAA).

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Dette rangerte Norge på 9. plass. Midler ble investert i totalt 252 selskaper registrert i Latvia.

LIAA opplyser at i løpet av de siste 18 månedene har forretningsservicesenteret til det norske selskapet “Norwegian” og teknologiselskapet “TRY Dig” startet sine aktiviteter i Latvia, men i år ble utvidelsen av virksomheten i Baltikum annonsert av Northern European konsulentselskapet «Rud Pedersen» , VA Communications og VA Statsadvokatkontoret.

«I området for investeringsattraksjon er vår prioritet utvikling av teknologisk intensive industrier og inntreden av internasjonale forretningsservicesentre i Latvia. Norsk økonomi har vokst jevnt de siste årene og bedrifter ser etter måter å ekspandere på. I denne forbindelse er Latvia i stand til å gi alle nødvendige betingelser, så vi ser et stort potensial innen investeringsattraksjonsområdet i det norske markedet, understreker LIAA-direktør Kaspars Rožkalns.

Totalt er det i dag åtte servicesentre for selskaper knyttet til norsk kapital i Latvia. Disse inkluderer Atea Global Services, Circle K Business Center, DNB Service Center, Tietoevry, Visma Labs, Webhelp, Norwegian, Zalaris HR Services og Rud Pedersen.

«Internasjonale forretningssentre med norsk kapital sysselsetter allerede mer enn 3000 personer og gjennomsnittslønnen i disse selskapene overstiger 2000 euro. Norske selskaper fra Latvia tilbyr IT, regnskap, økonomi, HR, logistikk og andre tjenester til sine kunder over hele verden, sier Evita Nedzvecka, leder for LIAAs representasjon i Norge.

Hun legger også til at det er gjort et godt arbeid, så flere norske selskaper vil melde at de starter virksomhet i Latvia i nær fremtid.

Det er allerede avtalt at en stor delegasjon av norske gründere fra Oslo skal delta på den største oppstartskonferansen i Baltikum, TechChill 2022, i Riga 27. – 29. april.

You may also like

Leave a Comment