Home » Norges minister Rau: Ukrainas tilnærming til NATO-strukturer er…

Norges minister Rau: Ukrainas tilnærming til NATO-strukturer er…

by Catherine Monroe

Ukrainas tilnærming til NATO-strukturer, styrking av NATOs østflanke og støtte til Sveriges inntreden i NATO – fra polsk synspunkt er dette de viktigste sakene som vi vil diskutere på møtet med NATOs utenriksministre, sa lederen for den polske Diplomati, Zbigniew Rau. torsdag i Oslo.

Et uformelt møte med NATOs utenriksministre startet i den norske hovedstaden torsdag.

Før samtalene startet sa Rau til journalister at det fra et polsk ståsted er tre viktigste saker som vil bli diskutert av deltakerne på Oslo-møtet.

«For det første – hvordan bringe Ukraina nærmere NATO-strukturer, for det andre – hvordan styrke NATOs østflanke og for det tredje – hvordan hjelpe Sverige i dette så snart som mulig, d polsk minister.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg vil også delta på møtet i den norske hovedstaden. Under morgenbriefingen sa han at alle medlemslandene i den nordatlantiske alliansen er enige om at Ukraina vil slutte seg til denne organisasjonen og at Russland ikke har noe veto mot dette.

Stoltenberg la til at det var nødvendig å finne en løsning som ville tillate Ukraina å gi sikkerhetsgarantier. «Vi må også fremskynde prosessen med at Sverige blir med i NATO,» la han til. (TRYKK)

Forfatter: Karol Kostrzewa

kos/ mms/

You may also like

Leave a Comment