Home » Norges nye regjering inkluderer overlevende fra massakren i 2011

Norges nye regjering inkluderer overlevende fra massakren i 2011

by Thure Lindhardt

Norges nye statsminister Jun Gars Sterre avslørte torsdag sammensetningen av sin regjering, der to statsråder overlevde massakren i 2011.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Av de 19 statsrådene i den Ap-ledede regjeringen er ti kvinner, inkludert utenriksminister Anniken Wittfelta.

I Norge ble kabinettet holdt med kvinnelig flertall, om enn for kort tid, to ganger da regjeringen fra 2005 til 2013 ble ledet av nåværende NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Den nye regjeringen har også to personer på øya Uthia da høyreekstremisten Anders Buring-Breivik åpnet ild mot Arbeiderpartiets ungdomsleir 22. juli 2011 og drepte 69 mennesker.

77 mennesker ble drept den dagen i terrorangrepene i Breivik. Åtte mennesker ble drept i et angrep på et regjeringskompleks i Oslo.

De to overlevende fra massakren som nå skal jobbe for regjeringen er Tonje Brenna, kunnskapsminister, og Jānis Kristiāns Vestre, næringsminister.

«Nå som disse talentfulle unge politikerne tar denne fortiden med seg, tror jeg vi har tatt nok et viktig skritt, og jeg er veldig stolt av det,» sa Stere.

Han vil lede en minoritetsregjering. Etter valget i september ble det enighet om en koalisjon mellom Arbeiderpartiet og Centa-partiet, som tradisjonelt representerer bygdebefolkningens interesser.

Innholdet i denne publikasjonen eller deler av den er opphavsrettsbeskyttede objekter i henhold til opphavsrettsloven, og bruk av dem uten samtykke fra utgiveren er forbudt. Fortsett å lese her.

You may also like

Leave a Comment