Home » Norges nye regjering så to nye vitner til Utioja-massakren i 2011

Norges nye regjering så to nye vitner til Utioja-massakren i 2011

by Thure Lindhardt

En Arbeiderparti-ledet koalisjonsregjering tiltrådte dagen etter at en mann bevæpnet med pil og bue skjøt fem personer og skadet to andre i Kongsberg. Begivenheten brakte frem minner fra massakren i 2011.

I den nye regjeringen fikk kvinner ti av de 19 ministerpostene, inkludert UD ledet av Arbeiderpartiets talskvinne Anniken Huitfeldt.

Norge hadde tidligere et dobbelt flertall av regjeringer med kvinnelig flertall mellom 2005 og 2015, da kabinettet ble ledet av nåværende NATO-sjef Jens Stoltenberg.

To personer fra Arbeiderpartiets ungdomsleir skal jobbe i den nye regjeringen da høyreekstreme Anders Behring Breivik forårsaket en massakre 22. juli 2011 der 69 mennesker ble drept.

Han drepte totalt 77 mennesker den dagen, hvorav åtte ble drept i et tidligere bombeangrep mot regjeringssetet i hovedstaden.

Vitner til disse forferdelige hendelsene er Tonje Brenna (33), som er utnevnt til kunnskapsminister, og Jan Christian Vestre, den 35 år gamle nye næringsministeren.

«Nå som disse talentfulle unge politikerne bringer dette forbi, føler jeg at vi har tatt nok et viktig skritt, og jeg er veldig stolt av det,» sa JGStore.

Representanter for Arbeiderpartiet og det euroskeptiske sentrumspartiet, som tradisjonelt forsvarer landsbygdas interesser, jobber i koalisjonsregjeringen som ble dannet etter valget i september.

You may also like

Leave a Comment