Home » Norges regjering under press. Det vil begrense energieksporten for å holde regningene nede

Norges regjering under press. Det vil begrense energieksporten for å holde regningene nede

by Gabriel Scott

Foreløpig er imidlertid Norges vannmagasiner kun 66,5 prosent fulle, mot gjennomsnittet for 2002-2021 på 74,9 prosent. I tillegg falt vannstanden i norske magasiner til et nivå for lavt til å sikre forsyningssikkerheten.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Elektrisitet og gass blir dyrere og dyrere i hele EU. Kaffe om morgenen er en luksus for noen mennesker

Strømprisene i Norge har steget til rekordnivåer

Norge står for tiden også overfor enestående økninger i strømprisene. Senest steg energiprisene på den norske børsen til et rekordnivå på 423 euro per megawattime ved utgangen av forrige måned. En av årsakene til denne situasjonen er den såkalte nettverksoverbelastningen, som begrenser leveransene fra nordområdene.

Samtidig har dagens situasjon knyttet til energikrisen ført til en kraftig økning i energibehovet fra norske vannkraftverk. På dette punktet Men opinionen i Norge oppfordrer regjeringen til å begrense energieksporten.

Dette er en test på europeisk solidaritet

Samtidig er regjeringen under press fordi Norge også er en del av det europeiske energimarkedet, som er regulert av EUs regelverk.

For mange land er dagens situasjon også en test på europeisk solidaritet når det gjelder energiforsyning. Noen land bryter allerede ut av det. For eksempel prøver Ungarn å forby energieksport etter å ha erklært en energikrise.

I mellomtiden har Norges statsminister Jonas Gahr Store indikert at minoritetsregjeringen hans vil legge frem forslag i august. vil inkludere, i tillegg til å begrense energieksporten, øke subsidiene til strømregningen, for å minimere virkningen av prisøkninger på husholdningene.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment