Home » Norges statsminister snakket med Putin. Vi vet hva han ba om – o2

Norges statsminister snakket med Putin. Vi vet hva han ba om – o2

by Gunnar Garfors

Ifølge Reuters-byrået varte samtalen mellom den norske statsministeren og den russiske presidenten en time. Jonas Gahr Stoere kontaktet Vladimir Putin på telefon. Det var de norske regjeringsmedlemmene som tok initiativet til dialogforsøket og diskuterte ideen deres med representanter for europeiske land og USA.

Krigen i Ukraina. Hva ble spurt av Vladimir Putin?

Jonas Gahr Stoere varslet at han hadde henvendt seg til Vladimir Putin med flere henvendelser. En av disse gjaldt krigens umiddelbare slutt. Norges statsminister ba om tilbaketrekning av russiske tropper fra Ukrainas territorium og tilgang til humanitær hjelp for ofrene for konflikten.

Jeg har bedt presidenten om snarest å avslutte krigen i Ukraina, trekke russiske tropper tilbake og sikre tilgang til humanitær hjelp, rapporterte Jonas Gahr Stoere (Reuters).

Se også: Se også: Putin avviker fra sine propagandaslagord? Russland endrer taktikk

Norges statsminister la ikke skjul på at han ikke forventer at Vladimir Putin raskt skal innfri sine forventninger. Samtidig understreket han at til tross for den vanskelige situasjonen, bør man forsøke å gripe inn og påvirke den russiske presidenten.

Vi har svært begrensede forventninger til hva vi kan få til, men i den situasjonen vi er i nå skal vi ikke overlate noe til oss selv, forklarer Jonas Gahr Stoere.

You may also like

Leave a Comment