Home » Norges største fossefall – hvilke er verdt å se?

Norges største fossefall – hvilke er verdt å se?

by Peter Østbye

Hva er de største fossene i Norge?

Hva er de største fossene i Norge? Det er viktig å vite at de ikke bare er de mest tallrike, men også de vakreste i verden. I rangeringen av World Waterfall Database-portalen «100 vakreste fossefall i verden», er 17 av dem i dette landet. Tallrike norske fossefall ligger i vakre naturomgivelser og er verdt et besøk i regntiden, når fossen er på sitt mest imponerende. Når du vandrer, bør du ta hensyn til din sikkerhet, siden det er stier eller utsiktspunkter uten tilstrekkelig sikkerhet.

Se også: De lengste innsjøene i verden: 10 lengste innsjøer på jorden

De største fossene i Sør-Amerika. Den høyeste av dem er 1054 m!

Norges største fossefall. Liste – TOP 10 største fossefall

Listen over topp 10 fossefall i Norge er som følger:

 1. arbeid
 2. Kjelfossen
 3. Ramnefjellsfossen
 4. Mardalsfossen
 5. monfouled
 6. Skorga
 7. Kjerrskredfossen
 8. Storescredfossen
 9. Tjotafossen
 10. Elgafossen

Den største fossen i Norge – Vinnufossen

Den største fossen i Norge og samtidig i Europa er Vinnufossen (Vinnu). Ligger i de pittoreske omgivelsene til Sunndal kommune (Møre og Romsdalsregionen), er denne fossen ca. 865 meter lang og består av flere fosser, noe som er grunnen til at noen ikke kjenner igjen dens første plass på rangeringen av Norges største fosser.

se videoen
Det ser ut som et mirakel av naturen. De to elvene i Genève møtes, men blandes ikke

De største fossene i Norge – rangering

På rangeringen av de største fossefallene i Norge kan Dei Sju Systrene-fossen, Syv søstrefossen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ikke mangle. Hvor kommer navnet fra? Vel, denne fossen består av syv fallende vannstrømmer som ser ut som det lange håret til dansende jenter. Den totale høyden på fossen er 410 meter. Dei Sju Systrene renner ut i Geirangerfjorden, som regnes som en av de vakreste fjordene i Norge. I området ligger bygda Knivsflå, grunnlagt på 1600-tallet, og andre fossefall – overfor Skageflåfossens syv søstre, dvs. Zalotnik, Brudesløret (Brudesløret) eller Ljøsurfossen. Også verdt å merke seg er Tvindefossen, som er over 150 meter høy og har fem kaskader. Ifølge legenden gir drikkevann fra denne fossen kjærlighet, helse og evig ungdom. Det er viktig at stien til fossen er tilgjengelig for rullestolbrukere.

Mekong renner gjennom kanaler mellom rismarkene, men kan bli opptil 600 kilometer bred i deltaet! VietnamDe lengste elvene i Asia: hvor er de og hvor renner de fra?

Hvor er de største fossene i Norge?

Lurer du på hvor de største fossene i Norge er? På grunn av terrenget – fjellområder, fjorder – og værforhold, leder Norge i antall av de største fossene i Europa. Du er mange steder i dette vakre landet. Blant de største fossene er Langfossen (612 meter) i Hordaland fylke definitivt den vakreste fossen i Norge.

Se også: De dypeste innsjøene i Europa – hva heter de og hvor kan du se dem? [LISTA]

You may also like

Leave a Comment