Home » Norsk Blummenfelt kronet til olympisk mester, skuffelse for Vincent Luis 13.

Norsk Blummenfelt kronet til olympisk mester, skuffelse for Vincent Luis 13.

by Thure Lindhardt

Nordmannen Kristian Blummenfelt ble kåret til olympisk triatlonmester i Tokyo mandag, mens franske Vincent Luis, en av løpets favoritter, kun ble nummer 13.

Blummenfelt (27) vant over briten Alex Yee og New Zealanderen Hayden Wilde og vant karrierens første store tittel. Med dette vil han avslutte sin vakre 2021-sesong, som er preget av to suksesser under etappene i World Triathlon Series i Yokohama og deretter i Lisboa.

Dette innholdet er blokkert fordi du ikke godtok sporerne.

Klikk på » Jeg antar «, plotterne lagres og du kan se innholdet .

Klikk på «Jeg aksepterer alle sporstoffer»autorisere deponering av sporstoffer for lagring av dataene dine på våre nettsider og applikasjoner for personlig tilpasning og målrettet annonsering.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt.
Administrer valgene mine


Den skuffende franskmennen

Vincent Luis, to ganger regjerende verdensmester, knakk det i løpet av 10 km og ga raskt opp enhver sjanse til å gi Frankrike en første pallplass i denne disiplinen, som fant sted ved de olympiske leker 2000 i Sydney.

Dette er en stor skuffelse for den 32 år gamle triatleten, som har dominert banen siden 2019, men som alltid har vært forbannet på lekene. Han endte på 11. plass i London i 2012 og på 7. plass i Rio i 2016.

I fravær av den to ganger olympiske tittelinnehaveren Alistair Brownlee, som ble skadet, åpnet en boulevard for franskmennene som, etter de 1500 meterne dekket i vannet i Obaida nautiske base omgitt av marinabygningene, var foran den japanske hovedstaden by.

En gruppe med alle favoritter ble så dannet på den flate og raske 40 km-ruten som ble tilbudt triatleter i sykkelområdet.

Alt roet seg under 10k-løpet som så Vincent Luis falt mens Blummenfelt trakk seg unna på siste runde for å vinne alene.

You may also like

Leave a Comment