Home » Norsk dominans i skiathlon. Polsk rosin doblet seg

Norsk dominans i skiathlon. Polsk rosin doblet seg

by Gunnar Garfors


Getty Images / Paul Brechu / På bildet: Simen Hegstad Krueger

AP


Ved verdensmesterskapet i Planica ble 30 km kombinert for menn dominert av konkurrenter fra Skandinavia. Den eneste polakken, Sebastian Bryja, ble doblet.

Allerede i starten av løpet skilte en gruppe på flere løpere seg ut og tok ledelsen. Det var ingen overraskende navn i den. Et sterkt tempo i den klassiske delen ble levert av Iivo Niskanen, en spesialist på denne stilen.

Større følelser begynte i andre del av konkurransen. Å bytte ski fra klassisk til fri stil, en av favorittene til den siste triumfen – Johannes Hoesflot Klaebo – presterte dårlig, og tapte noen sekunder til sine viktigste rivaler.

Etter et stilskifte tok nordmennene ledelsen og begynte så smått å løsrive seg fra de andre spillerne. Simen Hegstad Krueger satte et meget sterkt tempo som var uten sidestykke av de andre løperne. Hans største rival var landsmannen Sjur Roethe.

Før den siste runden var de tre beste ganske satt. Norske langrennsløpere viste fenomenal innstilling og konkurrerte om pucker. De hadde egentlig ikke mye konkurranse fra spillere fra andre land. Simen Hegstad Krueger vant til slutt konkurransen foran Johannes Klaebo og Sjur Roethe.

Sebastian Bryja, som debuterte i mesterskapet, ble doblet og ble ikke regnet med. Kombinasjonsløpet for kvinner går lørdag og lagsprintene søndag.

Se også:
Du kan gni nesen til favorittene. Unge mennesker uten komplekser stormer hoppverdenen
En alvorlig ulykke i hoppbakken i Planica. Stjernen havnet på sykehuset

SE VIDEOEN: #dziejesiewsports: Serena Williams strålende kreasjon. fansen begeistret

Hvis du vil holde deg oppdatert på sport, abonner på den daglige delen av de viktigste nyhetene. Bruk vår chatbot med et klikk HER.

You may also like

Leave a Comment