Home » Norsk paviljong i Cieplice, Nedre Schlesien. Dette unike stedet åpner snart. Vi var inne! [ZDJĘCIA]

Norsk paviljong i Cieplice, Nedre Schlesien. Dette unike stedet åpner snart. Vi var inne! [ZDJĘCIA]

by Connie Nielsen

En erstatning for Norge i Nedre Schlesia er ikke bare den velkjente Wang-kirken i Karpacz. Det er også den såkalte Den norske paviljongen i Cieplice, som tidligere var utilgjengelig for turister. Naturhistorisk museum holdt til her i mange år, men flyttet til et annet sted i 2014. Alt tyder på at det snart vil dukke opp en unik attraksjon for turister og gourmeter i spa-distriktet Jelenia Góra. Et sted med ekte norsk ånd! Vi har vært inne, se bilder i galleriet.

Den historiske bygningen til den norske paviljongen i Cieplice ble bygget i 1909 fra legatet til produsenten E. Füllner og fungerte som en såkalt jakthytte. Opprinnelig holdt det til ved siden av restauranten m.in. Klubbhus, spillerom og gjesterom.

På 1960-tallet ble paviljongen tilpasset behovene til Naturhistorisk museum, som holdt til der i flere titalls år. I 2014 flyttet museet til det tidligere cistercienserkomplekset i Cieplice og den tomme paviljongen ble lagt ut for salg. Den ble kjøpt i 2016 av Alicja Mazur, en kjent restauratør i Jelenia Góra, medeier av Mazurkowa Chata, en populær restaurant i Jelenia Góra.

Oppussingen av dette stedet har vært en eksepsjonell utfordring, både med tanke på kostnad og skjøtsel, for å restaurere paviljongens originale norske innredning og følge naturvernerens retningslinjer. Det funket!

Gjester til NORSK PAVILJON I CIEPLice har til sin disposisjon:

  • en stor hall med peis i første etasje.
  • bar, også i første etasje,
  • toaletter,
  • mindre hall
  • en glassveranda hvor det også serveres mat.
  • I første etasje er det restaurantrom og et rom med bad

Det moderne kjøkkenet til restauranten ligger i kjelleren. Måltider fraktes til restaurantrommene med spesialheis. Når åpner dette unike stedet? – Vi planlegger å åpne restauranten våren 2023 – forteller Alicja Mazur. Den eksakte datoen er ikke fastsatt ennå. Vi vil selvfølgelig informere deg om dette.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment