Home » Norsk strandhåndballag bøtelagt for ikke å bruke bikini

Norsk strandhåndballag bøtelagt for ikke å bruke bikini

by Thure Lindhardt

KVINNER – Du valgte komfort, selv om det betyr å trosse offisielle forskrifter. Disiplinærutvalget til Det europeiske håndballforbundet (EHF) Denne mandagen 19. juli ble det norske landslaget i beachhåndball ilagt en bot på 1500 euro for å ha brukt shorts i stedet for bikini under sin siste EM-kamp mot Spania.

Nyheten skapte rabalder i Norge. «En slik machovisjon av kvinner tilhører en annen tid», sa en norsk regionavis tirsdag 20. juli.

«Det burde ikke være et problem i 2021»

Før konkurransen hadde Norge imidlertid kontaktet det europeiske håndballforbundet for å advare dem om deres beslutning om å bruke shorts, som de syntes var mindre nedverdigende og mer behagelig.

Men reglene til Det internasjonale håndballforbundet er veldig strenge når det gjelder klærne som kreves. «Spillerne må ha på seg bikinitruser (…) tettsittende og hakk». «Sidene kan være maks 10 cm brede», sier de.

«Feil at holdningsendringer er nødvendige i den internasjonale macho og konservative idrettsverdenen», klaget den norske kulturministeren på Twitter. Abid Raja |

«Det burde ikke engang være et tema i 2021», beklaget presidenten i Norges Volleyballforbund, Eirik Sørdahl, til NTB.

Spillerne «har inntrykk av å være nakne i offentligheten»

Norges Håndballforbund har lovet å betale boten siden striden startet. – Vi ville selvfølgelig tatt en eventuell bot på vår regning, sa presidenten i Norges Håndballforbund, Kare Geir Lio, til AFP mandag. Vi er alle i samme båt.»

«Det viktigste er å ha utstyr som de kan bruke Idrettsutøvere føler seg bra argumenterte igjen presidenten i Norges Håndballforbund, Kare Geir Lio. «Det skal være et fritt valg etter enhetlige regler».

I Frankrike, landslagstreneren i håndball, Valérie Nicolas, støtter den norske foreningen. «Jeg mistet spillere på grunn av de badebuksene. Du snakker med meg om ubehaget ditt, du har inntrykk av å være naken i offentligheten og bli avhørt av alle, «sa treneren.

Den europeiske føderasjonen forsvarte seg med å påpeke at regelverket kun kunne endres «på nivå med IHF (det internasjonale forbundet, red.anm.)».

Se også på The HuffPost: Disse Instagrammere er lei av kommentarer under badetøysbildene deres

You may also like

Leave a Comment