Home » Norsk styre i Dobbiaco. Fin prestasjon av Dominik Bury

Norsk styre i Dobbiaco. Fin prestasjon av Dominik Bury

by Gunnar Garfors


Getty Images / Pier Marco Tacca / På bildet: Dominik Bury

Michael Galezewski


81 konkurrenter deltok i 10 km fristil, inkludert fire representanter for Polen. Paal Golberg ble vinneren, Dominik Bury ble best av de hvit-røde på 23. plass.

Ved starten av 10 km-rennet var det ikke bare løpere som går på langrenn hver dag. Representanter for nasjoner som er mindre interessert i vintersport som Ungarn, Chile, Brasil, Argentina og Australia prøvde seg også. I tillegg til de som konkurrerer jevnlig i verdenscuppen, fikk Mateusz Haratyk også en sjanse blant polakkene.

Konkurransen var tydelig dominert av de norske. Fortsatt på midtbanen i den norske koalisjonen forsøkte Hugo Lapalus å stå imot, men endte opp med å ta en 8. plass – bak sju løpere fra Norge. Selv om spillerne startet hvert halvminutt, manglet det ikke på følelser.

Blant favorittene kom Haral Oestberg Amundsen først over målstreken, men snart fulgte Johannes Hoesflot Klaebo. Årets dominator passerte landsmannen med 2,4 sekunder, men var fortsatt 11 sekunder bak lederen med 2 kilometer igjen. Det var Simen Hegstad Krueger som endte opp med å tape med 0,3 sekunder til Paal Golberg.

SE VIDEOEN: Denne fanen ble gal. Se hva han gjorde under kampen

Polens nåværende beste representant – Dominik Bury – gjorde det bra på 23. plass og rykket opp i delingene som fulgte. Dessverre gikk det mye dårligere med de andre polakkene. Kamil Bury endte på 56. plass, 23 sekunder bak siste målplassering uventet tatt av Armenias representant Mikayel Mikayelyan. Maciej Staręga og Mateusz Haratyk, som spesialiserer seg på sprint, nådde nivået til eksotiske konkurrenter.

Resultater 10 km fristil menn:

plassering konkurrent land Resultat
1. Paul Goldberg Norge 20:46,4 minutter.
2. Simon Hegstad Krueger Norge +0,3 s
3. Johannes Hösflot Klaebo Norge +2,8 sek
4. Harald Ostberg Amundsen Norge +5,2 sek
5. Didrik Toneth Norge +12,1 sek
6. Hans Christer Holund Norge +16,4 sek
23 Dominik Bey Polen +52,4 sek
56 Kamil Bey Polen +1:54,7m.
73 Maciej Staraga Polen +2:48,2m.
76 Mateusz Haratyk Polen +3:26,4m.

Les også:
Gal i kvalifiseringen
Hvis du vil holde deg oppdatert på sport, abonner på den daglige delen av de viktigste nyhetene. Bruk vår chatbot med et klikk HER.

You may also like

Leave a Comment