Home » Norske Erling Holland – verdens mest populære fotballspiller som spilte i Latvia i år / artikkel

Norske Erling Holland – verdens mest populære fotballspiller som spilte i Latvia i år / artikkel

by Thure Lindhardt

Et av Holannas første bilder dukket opp på Instagram-kontoen hennes i august 2016. På den tiden spilte han med det norske U-17-landslaget for Latvia i en vennskapskamp i Polen. Holland ga to maler i dette spillet.

Født i Storbritannia i 2000, spilte faren fotball i den engelske Premier League, og moren hans var en syv-på-side fighter. Da gutten var tre år gammel, flyttet familien til hjemlandet Norge. I tillegg til fotball har han også trent håndball, golf og friidrett. Interessant nok satte Holland i en alder av fem verdensrekord i sin aldersgruppe på én meter og 63 centimeter. Foreldre til femåringer har mulighet til å se gjennom resultatene av opptakene sine.

Friidrett er fortsatt et av Hollands trumfkort i dag.

Til tross for en meter og en høyde på 94 centimeter er han veldig rask og vanskelig å stoppe og leder venstrebenet til Erling. Det er ingen tilfeldighet at han for tiden regnes som en av de beste angriperne i verden.

Holland startet sin profesjonelle fotballkarriere i Norge, byttet til Red Bull i Salzburg i 2019, men etter en flott prestasjon i Østerrike på slutten av samme år ble det overtatt av den tyske klubben Dussmund «Borussia» for rundt 20 millioner euro.

I en alder av 21 har Holland allerede mottatt betydelige individuelle priser –

Golden Boy Award for beste fotballspiller under 21 år, Golden Boot World Cup, toppscorer i UEFA Champions League og andre. Det var mye snakk i sommer om hans mulige avgang fra Dortmund-klubben, men ingen lag var klare til å betale den høye overgangssummen som Borussia krevde.

Holland har kun spilt 14 kamper på det norske voksenlandslaget. I kampen vunnet av Norge mot Latvia scoret han ett mål, så Erling har allerede ni nøyaktige skudd i nasjonaltrøya. Holland er veldig stille utenfor torget – han innrømmet at han er veldig glad i meditasjon på fritiden. Erling er veldig rolig – den siste går av setet, den siste går av bussen, kommer til laglunsjen og er den siste som går.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like

Leave a Comment