Home » norske fond. Polen er den største mottakeren

norske fond. Polen er den største mottakeren

by Gunnar Garfors

PARP minner om at dette er den norske finansmekanismen ikke-tilbakebetalingspliktig økonomisk bistand som Norge gir til landene som ble medlem av Den europeiske union (EU) fra 2004 og utover.

Støtten er rettet mot mikro, små og mellomstore bedrifter Drift og gjennomføring av prosjekter i vårt land. Polen er den største mottakeren av de norske midlene. Medfinansieringen kan brukes til utvikling og implementering av innovative teknologier og produkter.

Hjelp barn og behandle bier

En av mottakerne av de norske midlene er Warmia and Mazury Development Foundation, som mottok nesten 300.000. Euro-opprykk. Organisasjonen vil etablere et postgenerasjons rehabiliterings- og didaktisk senter som tilbyr psykologisk støtte og didaktiske aktiviteter rettet primært mot barn og unge med nevrologiske og psykiske lidelser og sanseintegrasjonsforstyrrelser. Prosjektet inneholder også elementer for å motvirke sosial ekskludering av eldre.

Se også: Den polske orden satte en stopper for lokale bedrifter? «Et veldig dårlig tidspunkt å gjøre slike endringer»

Byrået informerte om at Klinika Krojanty også mottok støtte, som behandler pasienter med sykdommer i muskel- og skjelettsystemet og fokuserer hovedsakelig på eldre som lider av sterke ryggsmerter, leddsmerter og migrene.

bFfmxnMJ

Samfinansiering fra de norske midlene verdt over PLN 340 000 vil bli gitt til utvikling og implementering av en omfattende gruppeterapitjeneste for å forbedre helsen til geriatriske pasienter. Klinikken skal kjøpe inn moderne utstyr som vil forbedre behandlingen.

Selskapet ABERIT på sin side takket være den økonomiske støtten fra Norge, som utgjør over 771.000. Euro, vil lage teknologier og enheter for behandling av bier. Selskapet skal bygge et bikubevarmesystem basert på naturlig lys som gjør at middene som finnes i bikuben kan ødelegges på en ikke-invasiv måte.. I tillegg vil ABERIT bruke innovative varmeløsninger som vil gjøre selskapet i stand til å redusere strømforbruket.

PARP indikerte at en annen mottaker er KBA Automatic, et selskap som leverer tjenester innen industriell automasjonsindustri. Nesten 300 tusen euro finansiering vil hjelpe selskapet med å implementere robotprogrammeringstjenester for bedriftsproduksjonslinjer Utvikling av Industri 4.0 gjennom bruk av ny generasjon roboter og maskiner som skal optimere automatiserte prosesser i disse selskapene.

Støtte til gründerkvinner

Ifølge byrået Norges giver har også gitt tiltak for kvinneeide virksomheter eller ha en avgjørende stemme innen eierstyring og selskapsledelse. Som et resultat vil RECELLO implementere en ny tjeneste for resirkulering av produksjonsavfall for ikke-vevde stoffer på det polske markedet, som det har mottatt nesten 164 000 for. Euro støtte.

bFfmxnMK

Bruken tillater teknologisk gjenvinning av råmaterialet i selskaper som produserer hygieneartikler, og forhindrer dermed avfallsgenerering. I tillegg vil den innovative gjenvinningstjenesten gjennom makulering være basert på energi fra solcellecellerog bidrar dermed til å redusere CO2-utslipp til atmosfæren med 38,37 tonn per år.

I første omgang retter tilbudet seg primært mot polske selskaper, hvoretter det tas kontakter med potensielle mottakere fra nærliggende europeiske markeder.

Som angitt i informasjonen gitt av PARP, Lifebite ble også mottaker av det «lille tilskuddet» for kvinnelige gründeremottok midlene i overkant av 120.000. Euro, vil bli bevilget til utvikling og implementering av en mobilapplikasjon som støtter graviditet og infertilitetsforebyggende innsats. Utviklerne av applikasjonen har til hensikt å engasjere fertilitetseksperter for å gi løpende råd til brukere og lage en behandlings- eller behandlingsplan med dem.

bFfmxnNe

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment