Home » Norske forskere har funnet en smart måte å stoppe et dødelig grunnstoff på jorden

Norske forskere har funnet en smart måte å stoppe et dødelig grunnstoff på jorden

by Thure Lindhardt

Å stoppe orkaner ville faktisk vært en etterlengtet tanke. Store sykloner som dannes i havene kan være svært farlige. De ødelegger byer, ødelegger infrastrukturen og forårsaker millioner i skader, dreper mennesker. Nå tilbyr nordmennene en genial løsning: bobler.orkan

Norsk forrettOcean termiske bad«Vil avkjøle vannet med bobler. Det større overflatearealet knyttet til den boblende havoverflaten vil i overført betydning kutte av varmtvannsforsyningen som kreves av orkaner. Boblene sammen vil heve kjøligere vann nedenfra. Orkaner dannes vanligvis over vann som har nådd temperaturer så høye som 26-27 grader, så å kjøle ned havets overflate kan være en hektisk, men effektiv idé.

Interessant nok tjenestegjorde Olav Hollingsaeter, administrerende direktør i OceanTherm, en gang på ubåten. Minner om det kjøligere vannet på større dyp fikk ham til å utvikle boblende orkanstoppende teknologi. Men hvordan ville det fungere?


orkan

orkan

OceanTherm planlegger at skip på et tidspunkt vil lansere rør med mange hull i. Ved behov tilføres luft til disse rørene. Dette ville skape et bobleslør på punktet bak der vannet ville være kjøligere.

Det ville ta mange mil med rør og mange bobler for at denne løsningen skulle fungere. Så langt virker denne ideen bare upraktisk.

Kilde: https://www.iflscience.com/editors-blog/norwegian-company-developing-bubble-curtain-technology-to-prevent-hurricanes/

You may also like

Leave a Comment