Home » Norske spillere fordømmer situasjonen i Qatar

Norske spillere fordømmer situasjonen i Qatar

by Thure Lindhardt

Til den første VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar hadde Erling Haalands lagkamerater på seg en meningsfull T-skjorte: «Menneskerettigheter: på og utenfor banen». En enestående aksjon som gjenopplivet debatten om en mulig boikott av de mest prestisjefylte konkurransene i Qatar neste år.

Mens Norge enkelt vant 3-0 mot Gilbraltar i åpningskampen av verdensmesterskapet i 2022, skjedde de viktigste handlingene før møtet. Spillerne tilstede på banen samt innbyttere hadde på seg en T-skjorte med svart-hvitt merke: «Menneskerettigheter: på og utenfor banen».

Denne politiske meldingen ble adressert direkte til Qatar, som vil være vertskap for konkurransen fra 21. november til 18. desember 2022, og situasjonen til migrantarbeiderne på stadionbyggeplasser. Dette enestående initiativet følger boikottoppfordringen initiert av tilhengere av landet for rundt en måned siden og tatt opp av flere norske fagforeninger.

6500 migrantarbeidere døde i Qatar

Uten å avsløre det, hadde trener Staale Solbakken kunngjort at spillerne hans ville ta skritt for å «legge press på FIFA for å være mer direkte, mer målbevisst med Qatar-myndighetene, for å stille strengere krav til dem». . Kommentarer fra den nye kapteinen Martin Odegaard fulgte: «Mange spillere bryr seg og ønsker å gjøre noe for å bidra godt».

Spørsmålet om en mulig boikott av Qatar og dets konkurranse har dukket opp siden avsløringene i Guardian. Det britiske avisen kunngjorde 23. februar at rundt 6500 arbeidsinnvandrere hadde dødd i Midtøsten-landet siden VM i 2010. Utover denne medieaksjonen kan det skandinaviske landet ta en radikal beslutning, rundt 55 % av nordmenn ønsker boikott, viser en undersøkelse fra avisen Verdener Gang publisert mandag.

You may also like

Leave a Comment