Home » Norske Warholm slår verdensrekord over 400 m hekk

Norske Warholm slår verdensrekord over 400 m hekk

by Thure Lindhardt

Et sjokk! Karsten Warholm og Rai Benjamin tilbød over 400 m hekk et av de vakreste løpene i historien til de olympiske leker, nordmannen slo amerikaneren gratis ved å slå verdensrekorden på 45 sekunder og 94 hundredeler.

En duell, en ekte en, essensen av friidrett, mellom to motstridende personligheter, ikke i øyehøyde, men side om side, en runde og 10 barrierer med sikkerhet om at én feil vil koste deg seier og berømmelse.

De tre beste spillerne i historien i samme løp

Vulkanen Karsten Warholm og den kontemplative Rai Benjamin leverte det aller beste på den største scenen i verden. I 45 ”94 slo nordmannen sin egen verdensrekord (46»70), som han hadde satt i Oslo 2. juli, og fikk amerikaneren (46»17) inn i løpet med to vanvittige rundetider.

Olympiastadion i Tokyo – dessverre uten tilskuere – vil i likhet med for 30 år siden ha vært åsted for nok en uforglemmelig duell mellom Carl Lewis og Mike Powell under friidretts-VM for 30 år siden.

I varmen på den japanske sommeren (rundt 33 grader og 60 % luftfuktighet) tok brasilianeren Alison dos Santos til og med 3. plass på 46»72, bedre enn den forrige verdensrekorden satt av amerikaneren Kevin Young (46»78) , den fra 1992 holdt til i sommer og begynner nå å bli gammel.

«Jeg blir fortalt at jeg er gal når jeg sier at han kan slå verdensrekorden på under 46 sekunder, men se nøye på tallene,» forsikret den olympiske mesteren fra 1992 til avisen Teamet Om morgenen. Han hadde nese, selv om han snakket om Benjamin og ikke Warholm.

13 av de 20 beste tidene gjennom tidene for Warholm og Benjamin

Etter seieren på knærne, utmattet, leverte Warholm duellen til sin beste motstander, som verken i Monaco i juli (Benjamin hadde avlyst i siste liten) eller i felles semifinale på søndag, ikke hadde spilt for mye uanstrengt.

Den 25 år gamle to ganger verdensmesteren holdt seg til logikken og ble olympisk mester for første gang i karrieren.

Han bekrefter at han holder en disiplin i full gang som han relanserte for fire år siden med Benjamin: 13 av de 20 beste tidene gjennom tidene har blitt satt av den ene eller den andre siden 2018 (ni for Warholm, fire for Benjamin) .

En slik teknologisk bragd

Tokyos bragd har absolutt blitt hjulpet av fremveksten av nye kortdistansetopper de siste månedene, etter det som har skjedd på mellomtoget i to år og på veien i fem år.

45 sekunder og 94 hundredeler: Vinnerens tid gjør deg svimmel – det er en veldig god prestasjon uten barrierer – en tid Warholm var på jakt etter i sin stil, og angrep løpet veldig hardt før han gjorde motstand på slutten av Benjamins retur. neppe «tregere».

Kvinneløpet kan by på nok en episk duell med verdensrekord mellom de to amerikanerne Sydney McLaughlin og Dalilah Muhammad fra onsdag.

You may also like

Leave a Comment