Home » Norwegian sjokkert etter Tandes fall. «Dette er det største marerittet for en hopper»

Norwegian sjokkert etter Tandes fall. «Dette er det største marerittet for en hopper»

by Thure Lindhardt

Tande kollapset i prøvekjøringen før konkurransen torsdag. Han hoppet på trettiende og rett på terskelen etter at Tande hadde flyktet, nordmannen til venstre ski, og spilleren kunne bare ta en posisjon for å forsvare seg mot konsekvensene av et fall. Og han gjorde det veldig bra, men kraften han traff hodehoppet med var enorm.

Se videoen
Det monstrøse fallet til Tande i Planica. «Det var et veldig sterkt slag»

Tandes fatalt fall. «Vi er i sjokk»

Dessverre slo Tande hoppet med hodet. I omtrent et dusin sekunder gled han fortsatt nedover hælen på Velikanka til den syke mannen stoppet nedenfor, hvor han umiddelbart ble tatt hånd om av legetjenesten. Første informasjon om helsen til hopperen som ble fraktet til sykehuset vises. TVP-sportsjournalisten Mateusz Leleń hadde tidligere annonsert at Tande var bevisstløs da han forlot båren.

Det forferdelige fallet til Daniel Andre Tande i Planica. Han falt på landingsplassen

– For et forferdelig fall. Han falt fra stor høyde og med stor fart. Det så forferdelig ut. Vi er sjokkerte og vet ikke hva vi skal tro – sa den tidligere norske hopperen Anders Jacobsen i NRK TV-studio, sitert av portalen til Dagbladet.

«Det er det verste som kan skje med en hopper»

– Han slo hodet, han falt fra stor høyde. Dette er det verste som kan skje en hopper – foreslo en annen tidligere idrettsutøver, Johan Remen Evensen. Talsmann for det norske laget, Steinar Bjerkmann, uttalte seg også for «Dagbladet». – Det er for tidlig å svare på. Vi er i kontakt med legeteamet og vet foreløpig ikke hva som kan være i veien med dem. Vi må vente. Han får legehjelp, vi må la laget gjøre sine viktigste oppgaver – la han til.

Hoppene til Stękała og Kubacki!  Fem polakker med ett opprykkHoppene til Stękała og Kubacki! Fem polakker med ett opprykk

Tandes tilstand er stabil

Nordmannen ble kjørt til sykehuset i ambulanse ved 15-tiden og journalist Joakim Johansen skrev på Twitter etter å ha «oksygenert» fallet. Som Kacper Merk fra Eurosport melder, «Tandes tilstand er stabil, ytterligere informasjon vil bli publisert i løpet av noen timer».

Det skulle vært en fin, solrik flyveferie på Letalnica, men ble dverget i dagens første serie. Det fatale fallet til Daniel Andre Tande gjorde at praktisk talt ingen på stedet tenkte på konkurransens videre forløp, kun på helsen til den norske hopperen. Dens voldsomme kollisjon med landingsbakken minnet om de fatale fallet til Planica Tomasz Pochwała eller Valeri Kobielewa. Du forlot dem i live, og det er det vi skulle ønske for Tandem.

Hoppingen er tilbake!  Den første individuelle konkurransen i Planica.  Hvor og når du skal lete [TRANSMISJA]Hoppingen er tilbake! Den første individuelle konkurransen i Planica. Hvor og når du skal lete [TRANSMISJA]

Den første individuelle helgeflykonkurransen finner sted i Planica. Spillerne vil også konkurrere mot hverandre fredag, lørdag og søndag når hele sesongen er over. Livedekning på Sport.pl.

Det er offisiell informasjon om Tande: gjenopplivning og farmakologisk koma

Litt senere fikk vi ytterligere, offisiell informasjon om Tandes helse, som du finner her >>. kan lese

You may also like

Leave a Comment