Home » Norwegian Vikings Pier og Sirem bringer gull til Norge i strandvolleyball – Tokyo 2020 – Sportaccentrs.com

by Thure Lindhardt

OL i Tokyo I finalen i sandvolleyballturneringen for menn var det en repetisjon av finalen i EM 2020 mellom Anders Mol / Kristian Serem fra Norge og Oleg Stojanovsky / Vyacheslav Krasilnikov fra Russland. Nordmennene tok ledelsen i EM, men denne sesongen på firestjernersturneringen i Gstaad, kort tid før OL, slo russerne Mol og Sirem overbevisende i kvartfinalen.

I begynnelsen av kampen var volleyballspillerne i den russiske olympiske komité mer overbevisende og tok en 3-0 ledelse med Krasilnikov. Da gjorde Mols en feil i angrep og ga motstanderne fire poengs ledelse (5:1). Etter en stund ble situasjonen bedre med Mols, som to ganger blokkerte Krasilnikovs angrep (7:8). Etter den andre episoden skadet Krasilnikov ankelen lettere og trengte en pause. Så slo Krasilnikov ballen i nettet, men Mol markerte med to flotte serve (10:8).

I andre halvdel av settet tok Serem seg til midtgangen og utvidet ledelsen til den norske duoen til tre poeng. I neste kamp klarte Stojanovskis flere ganger ikke å lukke angrepet, noe som ga motstanderne en enda mer komfortabel situasjon (15:11). Russerne kunne ikke avslutte kampen før motstanderne gjorde feil. Stojanovskis klarte ikke å sette i gang et nytt angrep, nordmennene gikk mot seier i første sett. På toppen av settet gjorde Mols nok en flott blokkering, men så ga Stojanovskis plass for en god serie serve. Nordmennene stoppet og avsluttet setningen – 21:17.

I begynnelsen av andre sett lette nordmennene etter måter å få mer dominans på, men russerne holdt stand. Serem var den første som sendte ballen i nettet og ga motstanderne minimal kontroll (6-5). Etter det hadde duoen til den russiske olympiske komité et dårligere snitt, som etter noen feil endte med 7:9. Det var en pause der servicepersonalet fortsatte å jobbe rundt Krasilnikovs ankel. Sērem hadde muligheten til å øke ledelsen etter forsvaret, men Stojanovskis var i blokken (11:10).

Etter en teknisk pause markerte Stojanovskis nok en imponerende blokk og utlignet. Forskjellen endret seg ikke på kort tid, men så stoppet Mols Stojanovski på nettet. Etter Krasilnikovs feil var nordmennene allerede fire poeng foran (16:12). Etter Molas feil ble resultatet halvert, men det var alt. Mole og Sirem holdt den gjenværende ledelsen ved å triumfere ved OL i Tokyo – 2:0 (21:17, 21:18).

OL i Tokyo, sandvolleyball for menn, 3. plass finaler og finaler

Dag Tid Spillet Resultatet
7. august. 04:00 Pļaviņš / Točs (Latvia) – Sheriff / Ahmed (Qatar) 0-2 (12:21; 18:21)
7. august. 05:30 Pier / Sirem (Norge) – Stojanovskis / Krasilnikov (ROC) 2-0 (21:17; 21:18)