Home » Novak Djokovi vinner! Serberens store suksess ble et faktum for tennis

Novak Djokovi vinner! Serberens store suksess ble et faktum for tennis

by Thure Lindhardt

Nordmannen startet første sett veldig bra, brøt Djokovic og holdt ledelsen til resultatet 3-2 da han gjorde en dobbel tjenestefeil på pause. Med 5:4 var Ruud på randen av tap. Han måtte forsvare to settballer på egenhånd, men kom seg ut. Tie-break avgjorde resultatet av det første settet. Han var jevn, men Djoković var ​​bedre til slutt, og scoret tre poeng på rad, to av dem på motstanderens pasning.

Se videoen
Hurkacz skremte Djokovic. «Huberts seire med de største er et spørsmål om tid»

I den andre kampen hadde ikke Ruud så mye mer å si. I første sett klarte han å knekke Djokovic tidlig, men i andre sett mistet han engasjementet. Serberen gjorde ingen feil eller lot nordmannen komme nærmere, og i den femte kampen knakk han motstanderen igjen. Til slutt vant Djoković det andre settet 6-2 og tok sin første seier i årets ATP-finale.

Iga Świątek mot favoritten til WTA-finalen. Hvor og når du skal lete

Djoković sikret seg førsteplassen på rangeringen. Nå går han for rekorden

Seieren var viktig for Djokovic da han sikret seg førsteplassen på ATP-rankingen på slutten av året. Djoković oppnådde dette for syvende gang i karrieren og for andre gang på rad. Serberen var i utgangspunktet uten sidestykke denne sesongen. Han vant tre av de fire Grand Slam-turneringene (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon) og tapte i finalen i US Open. Den eneste skuffelsen var prestasjonen hans ved OL, hvorfra Djoković kom tilbake uten medalje. I Torino har han sjansen til nok en stor prestasjon – vinner han vil det være lik antall ATP-finaler han har vunnet med Roger Feder. Begge ville ha seks seire. Ingen har vunnet oftere.

Novak Djokovics kamp mot Casper Ruud var den grønne gruppens første kamp. I den andre kampen på mandag spiller Stefanos Tsitsipas (ATP 4.) mot Andrei Rublev (ATP 5.).

Hubert Hurkacz starter i den andre gruppen. Polakken tapte den første kampen mot Daniil Medvedev. Han skal spille sin neste kamp mot Matteo Berrettini.

Justyna Kowalczyk og Iga ŚwiątekJustyna Kowalczyk skriver til Świątek. «Jeg ville fortelle henne: Takk Igo»

You may also like

Leave a Comment