Home » Novak Djokovic ble uventet eliminert i åttendedelsfinalen i Monte Carlo-turneringen

Serberen, som triumferte to ganger i Monte Carlo i 2013 og 2015, beseiret russeren Ivan Gashkov tirsdag, konkurransen fra andre runde, 7:6 (7:5), 6:2 på andre hundre-rankingen.

SE OGSÅ: Italieneren er for sterk for Hubert Hurkacz. Polakken ble eliminert fra turneringen i Monte Carlo

Italieneren vant i første runde med serberen Miomir Kecmanovic 7: 6 (7: 1), 6: 0, i andre runde med sin landsmann Luca Nardi 6: 0, 6: 0.

Torsdagens oppgjør var ulikt på begge sider fra start – i det første settet, som Djokovic vant, brøt tennisspillerne fem ganger, i det andre, som falt til Musetti, hele ni ganger. Tredje sett var en voldsom kamp som ble avbrutt av regn på midten. Etter retur til banen var verdens nummer 21 nok. en pause for endelig, uventet seier over en høyere rangert rival.

Triumfen til den 100. tennisspilleren på verdensrankingen, tyskeren Jan-Lennard Struff, over den fjerde på ATP-rankingen, nordmannen Casper Ruud, 6:1, 7:6 (8:6), kan også betraktes som en overraskelse.

I kvartfinalen møter Musetti sin landsmann, verdens nummer åtte Jannik Sinner, som slo ut Hubert Hurkacz i 16-delsfinalen 3-6, 7-6 (8-6), 6-1.

De åtte beste ble også forfremmet tidligere av danske Holger Rune, som vant farvel med skadede italieneren Matteo Berrettini, Russlands Andrei Rublev, som beseiret den amerikanske landsmannen Karen Khachanov 7-6 (7-4), 6-2 Taylor Fritz etter å ha eliminert tsjekkeren Jiri Lehecki med 4:6, 6:4, 6:1 og forsvarende mester Stefanos Tsitsipas. I 1/8-finalen vant grekeren 6:3, 6:4 med chileneren Nicolas Jarry.

I den siste kampen i tredje runde møter russiske Daniil Medvedev tyske Alexander Zverev.