Home » NY Times: Vinter-OL er de norske lekene. Hva er hemmeligheten hennes? | Sport

NY Times: Vinter-OL er de norske lekene. Hva er hemmeligheten hennes? | Sport

by Erlend Loe

Det er 16 gullpriser på den norske kontoen. tysk – 12.

Nordmennene kom like under sin egen rekord med totalt 37 medaljer – 39 utmerkelser i Pyongyang i 2018, men både russerne (32 medaljer, 143 millioner mennesker) og tyskerne (27 medaljer, 83 millioner mennesker) holdt seg trygt bak dem . ).

Nordmenn har vunnet mer enn en tredjedel av medaljene sine – 14 – i skiskytterkonkurranser, som har dominert i mange år, men har også vunnet priser i andre konkurranser – skihopp, nordisk duell, hurtigløp, langrenn og akrobatikk.

Reuters/Scanpix Photo 4 gull- og 1 bronsemedaljevinner skiskytter Johannes Thingnes Boe kysset etter å ha krysset målstreken.

— Vi har et sterkt lag, sa OL-mester i utfor Kjetil Jansrud. — Vi må alltid.

Mer enn sterk. Norges suksess er blitt et vintersportfyrtårn for andre land. Amerikanske skiløpere – både på fjellet og på flaten – trener med nordmenn på de samme fjellene og isbreene. De 150 mest talentfulle skiløperne reiser til leiren hvert år for å lære teknikker og trene med de beste fagfolkene i sporten.

Nordmennene samarbeider også med britene – de utvikler og deler skivoksens hemmeligheter i en nordisk duell.

De siste fire årene har ikke bare disse, men flere land sendt sine idrettsledere til Norge for å lære seg de seirende arbeidsmetodene som nordmenn oppriktig deler, som du skal lese senere.

Hiroko Masuike / Foto av The New York Times / Den norske skihopperen Silje Opseth

Hiroko Masuike / Foto av The New York Times / Den norske skihopperen Silje Opseth

«Etter å ha sett hva de fikk til i Pyongyang, fortalte jeg teamet mitt at vi skulle til Norge for å finne ut hva i helvete som foregikk der og hva de gjorde der,» sa den amerikanske skisjefen Luke Bodenstein, en amerikansk ski- og snowboardkjørere. Sportsdirektør i idrettslaget.

For fire år siden i vår tok Bodensteiner og andre amerikanske sportsledere ut for å besøke konkurrentene sine.

You may also like

Leave a Comment