Home » Nye grensestriksjoner. Polen reagerte på Lukasjenkos trekk

Nye grensestriksjoner. Polen reagerte på Lukasjenkos trekk

by Gunnar Garfors

I henhold til forskriften er godstrafikk i krysset i Kukuryki fra 19 kun åpen for kjøretøy registrert i Polen, i andre land i Den europeiske union og i land i Den europeiske frihandelssammenslutning (EFTA). – Island, Norge, Liechtenstein og Sveits.

Forbudet gjelder inntil videre. Som nestleder for innenriks- og administrasjonsdepartementet Bartosz Grodecki sa til PAP, bestemte departementet seg for å «introdusere passende restriksjoner til de som Minsk-regimet har pålagt polske transportører.» Den polske begrensningen gjelder imidlertid ikke bare hviterussiske lastebiler.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Sanksjonene må skjerpes. Eksperten advarer: Russiske missiler kan bygges av deler av husholdningsapparater

Utveksling av sanksjoner mellom Polen og Hviterussland

Flere og flere gnister fyker på linjen mellom Polen og Hviterussland. Sist fredag ​​stengte innenriks- og administrasjonsdepartementet grenseovergangen i Bobrowniki fullstendig på grunn av «viktige statlige sikkerhetsinteresser». Lukasjenko-regimet reagerte i helgen.

Fra lørdag vil ikke polske transportselskaper lenger kunne bruke de litauisk-hviterussiske og latvisk-hviterussiske grenseovergangene. Bare den polsk-hviterussiske kryssingen er tilgjengelig for deg. Kamiński uttalte umiddelbart at «Polens svar til hviterussiske flyselskaper vil være identisk».

Innenriksdepartementet bemerker at trafikkrestriksjonen i Kukury vil forbli i kraft til 2020 inntil hviterussiske myndigheter opphever restriksjonene for polske flyselskaper. I løpet av denne perioden vil hviterussiske flyselskaper, samt flyselskaper utenfor EU og EFTA som flyr gjennom Hviterussland, kunne transitt gjennom Litauen og Latvia.

Stengingen av grenseovergangen rammet polske selskaper

Dette er imidlertid også et slag for polske gründere, for hvem Open Bobrowniki er avgjørende. Adam Abramowicz, ombudsmann for små og mellomstore entreprenører, griper inn i denne saken.

«Å stenge trafikken ved det polsk-hviterussiske grenseovergangspunktet i Bobrowniki vil utvilsomt ha en negativ innvirkning på situasjonen til polske gründere som er engasjert i aktiviteter knyttet til funksjonen til dette grenseovergangspunktet. Det påpeker de fornærmede gründerne Den plutselige implementeringen av løsningen ovenfor kom som en stor overraskelse for demsom forverrer den vanskelige situasjonen de befant seg i» – heter det i SMB-ombudets uttalelse.

Abramowicz henvendte seg til innenriks- og administrasjonsministeren med et postulat om å starte et hjelpeprogram for fornærmede gründere.

Ifølge Ombudsmannen for SMB bør begrensninger i offentlige myndigheters frihet til økonomisk virksomhet, selv om det er begrunnet av viktige årsaker, ledsages av støtte til de selskapene som er mest berørt av anvendelsen av en slik løsning.

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert med de siste økonomiske og forretningsmessige hendelsene, bruk vår chatbot ved å klikke Her.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment