Home » NYHET! I stedet for å motta kvittering etter å ha handlet, får du en tekstmelding fra butikkens kasse, regjeringen har bestemt seg for å revolusjonere reglene [21.11.2021]

NYHET! I stedet for å motta kvittering etter å ha handlet, får du en tekstmelding fra butikkens kasse, regjeringen har bestemt seg for å revolusjonere reglene [21.11.2021]

by Thure Lindhardt

En kvittering som ikke vil krølle, falme eller gå seg vill blant et dusin mindre viktige kvitteringer i lommeboken din; Du finner den raskt i telefonens e-post- eller SMS-boks. Det er dette – i hvert fall i teorien – e-kvitteringer som regjeringen nettopp har gitt grønt lys for bør se etter. SMSAPI-eksperter ser på om denne løsningen kan gjenskape suksessen til en e-resept.

Digitaliseringen av livene våre er uunngåelig. Selv om det gir konkrete fordeler, krever det investeringer til å begynne med. Dette er en av barrierene som ofte hindrer prosessen i å gå så raskt som man forventer. Den andre er mentaliteten vår – ingen liker forandring selv om utsiktene for konsekvensene er gunstige; vi bekymrer oss ganske enkelt for risikoen forbundet med endring, inkludert den ubevisste frykten vi kan håndtere.
Derfor må visse endringer, også innen digitalisering, igangsettes eller fremskyndes administrativt. Dette er tilfellet når man går bort fra trykte kvitteringer. Enorme fordeler, spesielt for miljøet, men også for skattekontoret – det er lettere å kontrollere hva som er tilgjengelig online digitalt, i sanntid, og ikke et trykt, mye lettere for forfalskning eller deformasjon, materiell dokument.
Digitalisering er uunngåelig ikke bare i forretnings- og produksjonsprosesser, men på alle andre områder av livet vårt. Å, til og med like vanlig og praktisk talt hverdagslig som shopping. Både når det gjelder komfort, sikkerhet og … i kampen mot global oppvarming. Så det er på tide å erstatte papirkvitteringer, som i Polen krever at tusenvis av trær felles hver dag for digitale kvitteringer. Imidlertid vil våre tradisjonelle «fysiske» lommebøker sannsynligvis falme over tid, og vike for digitale lommebøker. Det vi vet om kjøp i nettbutikker og bankkort som brukes til å behandle slike transaksjoner.

You may also like

Leave a Comment