Home » Nyheter | Norsk politi dreper en knivbevarende mann som angriper en patrulje

Nyheter | Norsk politi dreper en knivbevarende mann som angriper en patrulje

by Thure Lindhardt

Fra La Provence (med AFP)

Norsk politi meldte at de skjøt og drepte en mann bevæpnet med kniv som forsøkte å stikke flere personer i Oslo tirsdag (9. november) og deretter angrep en politipatrulje som ville pågripe ham. Under arrestasjonsforsøket, som fant sted i en gate i Bislett-distriktet i den norske hovedstaden, ble en politimann skadet, det bekrefter også politiet, som ikke tror på et angrep.

«Vi utelukker ikke noen motivasjon, men det er foreløpig ingen informasjon som tyder på et terrorangrep.»sa inspektør Egil Jørgen Brekke på en pressekonferanse. Politiet ønsker ikke å gi noen opplysninger om identiteten til den skuttede.

Ifølge Verdens Gang er han en russer i trettiårene som ble dømt til psykiatrisk behandling i Oslo i desember 2020 etter et knivangrep ett år tidligere. Vitnevideoer på sosiale medier publisert av norske medier viser at den mistenkte i bar overkropp og bevæpnet med en stor kniv blir påkjørt av en politibil minst to ganger.

Etter å ha blitt kastet mot en vegg, skynder mannen seg mot kjøretøyet, klarer å åpne døren og stormer inn. — Politiet forsøkte å kjøre ham over mens han forsøkte å stikke noen. Deretter angrep han politiet aktivt med kniv (…) og skudd ble avfyrt., så rapporten til operasjonsleder Tore Solberg under en improvisert pressekonferanse, sendt på NRK.

Han ble brakt til sykehus og ga etter for skadene.

You may also like

Leave a Comment